Država će predložiti popust za one koji štede struju da "građani štede i zarade": Evo koliko

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da će država izaći sa predlogom za smanjenje potrošnje električne energije.
Država će predložiti popust za one koji štede struju da "građani štede i zarade": Evo koliko
Foto: Pixabay
"Želimo da podstaknemo ljude da štede i zarade - to će biti mereno u skladu sa potrošenom energijom u istom mesecu prethodne godine. Dakle, oktobar ove godine u odnosu na oktobar 2021, na primer. Naš predlog će biti da svi koji smanje potrošnju između pet i 20 odsto dobiju dodatni popust od 10 odsto na iznos rečuna", rekao je Vučić.  
"Osim što ćete platiti manje zbog niže potrošnje, daćemo vam još 10 odsto manje da platite, a ja ću tražiti da to bude 15 odsto, ne znam da li će to vlada prihvatiti. Oni koji smanje potrošnju 20 do 30 odsto, mi ćemo im kao država dati još 20 odsto dodatnog popusta", dodao je Vučić.
Naveo je da će za one koji imaju smanjenje potrošnje više od 30 odsto dobiti popust od 30 odsto na inače toliko umanjenu cenu na potrošnju i mrežarinu. 
 
"Dakle, pozivamo ljude da štednjom zarade novac. Time će EPS formalno da izgubi novac, ali ćemo mi kao država to da nadoknadimo, jer trošimo ogroman novac na uvoz", rekao je predsednik.  
  • David

    12.09.2022 15:08
    izjava na papir
    Jel može ta izjava na papir da se napiše ne verujem nešto previše kad neko izjavi. Da ne bude posle ....
  • Didule

    11.09.2022 16:44
    Povecanje
    U jedan dzep ce penzionerima staviti hiljadarku a iz drugog nam uzeti pet hiljada _pa gde to jos ima sve same prevare i dodjosmo do prosjackog stapa mi penzioneri
  • Slobodan građanin

    11.09.2022 07:16
    Maske su pale
    Lažima Vučića i Zorani došao kraj maske su pale.
    U predizbornoj kampanji lagali su da u Srbiji ima dovoljno ulja šećera tj hrane da ima dovoljno energenata. Sad lukumavče da će biti velika kriza.
    Zbog laganja naroda Vučići i Zorana podnesite ostavku ako imate i zrno časti i poštenja u sebi.
    Ja čisto sumnjam da imate makar zrno poštenja i časti u sebi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.