LSV: Sramotno da Šešelj, osuđeni ratni zločinac, dobija bilo kakve nagrade

Sramotno je da Vojislav Šešelj, osuđeni ratni zločinac, dobija bilo kakve nagrade i odlikovanja, poručuje Liga socijaldemokrata Vojvodine.
Posebna je, dodaju, sramota što je poslednji u nizu ordena primio od Srpske pravoslavne crkve.

"Šešelj, koji je čitav svoj politički vek posvetio promovisanju mržnje, agresivnosti, ali i političkog ludila, baštini vrednosti koje su duboko anticivilizacijske, ali i duboko antihrišćanske. Društvo u kojem se osuđeni ratni zločinci odlikuju i nagrađuju, a svoje ideje slobodno šire svakodnevno gostujući na kanalima, nema čemu dobrom da se nada", poručuje LSV.

Ova stranka navodi da ratni zločinci, kao i drugi protagonisti ideologije "krvi i tla" moraju da budu prošlost u društvu.
 
"Njihovo ostajanje na javnoj sceni samo će produžavati i produbljivati sramotu u kojoj živimo", zaključuje se u saopštenju LSV.
 
Podsetimo, Eparhija novogračaničko-srednjozapadnoamerička Srpske pravoslavne crkve dodelila je lideru SRS Vojislavu Šešelju orden Svetog vladike Mardarija, saopštila je Srpska radikalna stranka. U saopštenju je navedeno da je to visoko crkveno odlikovanje predsedniku SRS u ime vladike Longina uručio vladika bački Irinej Bulović.
  • samo jednosmerno doz

    11.11.2022 02:46
    za proterivanje
    da li je osudjen neko iz zemlje koja je proterala stotine hiljada svojih gradjana ?kad je već to tema.....
  • Dragoljub

    13.09.2022 11:29
    Коментаторe
    Pozz, drago mi je da čitaš moje komentare.
    Slažem se sa tobom samo mislim da si omaškom ispustio "mađarski fašisti" jer su ipak u pitanju bili fašisti.
    Kao i zbog nacionalne pripadnosti Pal Telekija i Bajči Žilinskog, koji je nastradao zbog javne osude i protivljenja Raciji, kao i drugih, kao i nastradalih pripadnika mađarske nacionalnosti u samoj Raciji.
  • Коментатор

    12.09.2022 20:35
    Драгољубе
    Исто тако не треба заборавити и да су Мађари бацали Србе, Роме и Јевреје под лед у Дунаву! Не знам за шта је Шешељ награђен од СПЦ али верујем да постоји неки разлог, а и ако не постоји у цркви раде ипак људи који могу да погреше! А Хаг је скроз омануо то већ и птичице на гранама знају...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.