MUP zabranio šetnje i Evroprajda i "antiglobalista", iz Evroprajda poručuju da ne odustaju

MUP je potvrdio da nije dozvolio održavanje šetnje učesnika Evroprajda, kao ni šetnje u organizaciji takozvanih antiglobalista, u subotu, 17. septembar, u Beogradu.
MUP zabranio šetnje i Evroprajda i "antiglobalista", iz Evroprajda poručuju da ne odustaju
Foto: 021.rs

"Nakon bezbednosne procene utvrđeno je da postoji visoki rizik da će bezbednost učesnika obe šetnje na najavljenim trasama biti ugrožena, kao i bezbednost drugih građana. Imajući u vidu da, prema prijavama, šetnje treba da se održe u neposrednoj blizini, procenjeno je da postoji opasnost da će doći do napada i sukoba, kao i opasnost od nasilja, uništavanja imovine i drugih narušavanja javnog reda", piše u saopštenju.

"U trenutnoj geopolitičkog situaciji i tenzijama u regionu, besmisleni sukobi na ulicama Beograda otežali bi poziciju naše zemlje, ugrozili bezbednost učesnika šetnji ali i drugih građana", rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Jedan od organizatora Goran Miletić istakao je za Novu nakon ove odluke da se bez obzira na odluku MUP-a "od šetnje ne odustaje".
 
"Mi smo 14:15 dobili obaveštenje od MUP da se ne dozvoljava šetnja i u rešenju je navedeno da je razlog zabrane bezbednost. To je sve što znamo trenutno. Naš pravni tim je već počeo da sprema žalbu policiju. U pitanju je ona prva žalba koja se podnosi u roku od 24 sata", rekao je Miletić.
 
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je ranije da će država stopirati održavanje šetnje zbog bezbednosnih razloga, ali da će konačnu odluku doneti 96 sati pre početka šetnje.
 
U ponedeljak na otvaranju Evroprajda organizatori su poručili da će šetati u svakom slučaju, te da je sramota što država ne dozvoljava svojim građanima da osvare svoja prava i slobode.
  • Mastodont

    17.09.2022 10:37
    @x6

    Ma svako od vas homofoba zna po hiljadu takvih slučajeva... Kad je neko zaostali idiot pa čak i laže kao šestogodišnjak.
  • Dragan

    15.09.2022 18:52
    Yu
    Deklaracija o ljudskim pravima donet 1795 u Francuskoj posle pada bastilje.Oružane sile (policija) služi za zaštitu isključivo naroda a ne vlasti.Cela ppvrlja ima 17 članova i to je ustav u malom-ko se bira,kako se bira,šta se bira,ko i kako odlučuje o suverenosti.Prvi član"Svi građani rođenjrm du jednali bez obzira na kladu,rasu,naciju,zdtavlje i druge ppsebnosti i niko nema prava bez odluke suda da im ikine ta prava.Pp broju komentara stiče se utisak da podržavate zabranu prajda.U normalnim dtžavama za ovakve teme nema mogućnosti ni komentara.
  • Božidar

    15.09.2022 12:25
    "Da li ste ikada čuli da su LGBT nekoga napali i izudarali štanglama ?"

    Da. Ljudi ko i ostali - po svim pitanjima, pa i po ovom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.