Organizatori Evroprajda će se žaliti na zabranu, a predlažu i novu trasu šetnje

Organizatori Evroprajda najavili su da će se žaliti na odluku MUP-a o zabrani šetnje najavljene za 17. septembar, ali i da će nadležnima predložiti novu trasu za održavanje Parade ponosa.
Organizatori Evroprajda će se žaliti na zabranu, a predlažu i novu trasu šetnje
Foto: Pixabay (ilustracija)
Reagujući na odluku MUP-a, organizatori te LGBT manifestacije su naveli da je "zabranjena ruta ali ne i sama šetnja".

"Šok, tuga, bes, razočaranje, ljutnja - samo su neke od pomešanih emocija koje imamo nakon današnje zabrane šetnje od strane MUP. Međutim, nećemo se predati. Pokazaćemo još jednom konstruktivni pristup u rešavanju problema i predložićemo novu trasu kojom ćemo šetati u subotu, 17. septembra", naveli su u saopštenju.

Ocenili su da odluka MUP-a predstavlja "ne samo kršenje Ustava Srbije već i udarac na same temelje demokratskog uređenja naše zemlje".
 
"Još jednom se pokazalo da u Srbiji nisu svi jednaki pred zakonom, kao i da naša država nije dovoljno jaka da odoli pritiscima ekstremista, koji pod parolama hrišćanskih vrednosti pozivaju na diskriminaciju, netoleranciju i mržnju", naveli su organizatori Evroprajda.
 
Najavili su i da će se u slučaju da njihova žalba bude odbijena, obratiti Upravnom sudu.
  • Lukavo

    14.09.2022 11:48
    smišljeno
    Po Beogradu se priča da je dogovoreno (naređeno) da sud poništi odluku MUP-a. Pa da će tako biti i vuk sit i ovce na broju. Stradaće Srbija, lukavo smišljeno.
  • Aleks

    13.09.2022 22:04
    Oni bašne mogu da ukapiraju dve reči: nema parade!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija