Prelević: Vučić organizuje i Prajd i litije - "pinkovizacija" političkog prostora

Advokat Božo Prelević kaže da će biti i Prajda i litija, kao da je i win-win kombinacija.
Prelević: Vučić organizuje i Prajd i litije - "pinkovizacija" političkog prostora
Foto: Medija centar Beograd

Kako je rekao prilikom gostovanja na N1 televiziji, formalno niko neće izgubiti, šetaće se protiv zabrane, skupiće se litije, "a policija će verovatno da nagrabusi".

Kaže i da se sukobi podstiču umesto da se ublažavaju.

Prelević je upitao i šta znači "kada premijerku šaljete na Evroprajd, a tatu na litije".
 
"On obe stvari organizuje. Organizator Prajda je Vučić, litija je Vučić, njemu treba zabava, on ima zabavu i imaće je - i dok vi gledate zabavu, on će da se zaduži milijardu ili će da da nešto Kosovu, to je ideja. To je pinkovizacija političkog prostora Srbije i to tako funkcioniše od kako je došao na vlast", poručuje Prelević.
 
Nedeljnik Vreme podseća na reči Prelevića od pre pet godina, kada je postavio pitanje zbog čega nema demonstracija desničara i navijačkih grupa protiv tadašnje vlade Ramuša Haradinaja na Kosovu. Sam je i odgovorio - "to je zato što Srpska napredna stranka orkestrira sve u Srbiji".
 
Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova nije dozvolilo održavanje šetnje učesnika Evroprajda, kao ni šetnje u organizaciji takozvanih "antiglobalista", koje su bile zakazane za subotu, 17. septembar, u Beogradu.
 
"Nakon bezbednosne procene utvrđeno je da postoji visoki rizik da će bezbednost učesnika obe šetnje na najavljenim trasama biti ugrožena, kao i bezbednost drugih građana", saopšteno je iz MUP-a.
Goran Miletić iz organizacije Evroprajda u Beogradu, rekao je da se, bez obzira na odluku ministarstva, "od šetnje ne odustaje". 
 
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je ranije da će država stopirati održavanje šetnje zbog bezbednosnih razloga, ali da će konačnu odluku doneti 96 sati pre početka šetnje.
  • andrija

    15.09.2022 01:33
    Pogodak
    Tacno tako svega ovog nebi bilo da neko nema neki interes isto i oko Kosova EPS Grcica Jovanjice Kredita....za nasu decu za bolje sutra...
  • /

    14.09.2022 16:14
    /
    rusko vlasnistvo je srbija
  • Steva

    14.09.2022 16:04
    sramota je kako nam dobro ide
    Hvala vam na analizi gospodine Preleviću.Vaše mišljenje veoma cenim jer su oduvek bila nepristrasna i surovo realna od samog dana kada ste ušli u političke vode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.