Proširena istraga protiv Belivuka, njegove supruge i Marka Miljkovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je 1. septembra proširilo istragu prema osumnjičenom Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i Bojani Belivuk.
Proširena istraga protiv Belivuka, njegove supruge i Marka Miljkovića
Foto: 021.rs
Istraga je proširena zbog sumnje da su novcem od kriminalne delatnosti kupovali razne luksuzne stvari.
Oni su u odnosu na okolnosti iz naredbe o proširenju istrage saslušani 14. septembra u tužilaštvu i tom prilikom su negirali izvršenje krivičnog dela, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Naredbom o proširenju istrage terete se da su novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne delatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti. Na teret im se stavlja krivično delo pranje novca.
 
Naredba o sprovođenju istrage doneta je 9. decembra prošle godine u odnosu na Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Snežanu Đorđević, Filipa Ivanovskog i Mariju Milutinov.
 
Pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi se postupak protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe povodom optužbi za najteža krivična dela među kojima su i sedam teških ubistava. Pripremno ročište u tom postupku nastavlja se 26. septembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.