Svim starim studentima produžen rok za završetak studija

Studentima na osnovnim studijama i na višim školama, upisanim do 10. septembra 2005, produžen je rok za završetak studija po započetom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija.
Svim starim studentima produžen rok za završetak studija
Foto: Pixabay
To je omogućeno zaključkom Vlade Srbije, a na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja.
Inicijativu za produžetak roka za završetak studija "starim studentima" predložila je Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS), a podržao je resorni ministar Branko Ružić.
Ministarstvo prosvete je najavilo i da će pripremiti izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju radi omogućavanja produžetka roka za završetak studija.
 
Resorno ministarstvo je saopštilo i da će pokrenuti dijalog sa SKONUS-om i univerzitetima u cilju utvrđivanja dugoročnog rešenja s optimalnim rokom za završetak studija po starim programima.
  • Zade

    17.09.2022 15:47
    Neka
    U civilizovanim zemljama pravo da učis ti se ne ogranicava ni sa 60 godina
    Zasto da neko kome je ostalo nekoliko ispita ne dodje do diplome...
    U ovoj zemlji se fakultet ne stepenuje te ako zavrsis 4 godine a ostane ti 3 ispita kao da nisi ni studirao
    Postoje mnogi mladi ljudi koji su se razbleli,morali da pocnu da rade jer njihovi nisu mogli vise da ih pomazu...
    Puno je zivotnih razloga tasto nek nije zavrsio fax
    Neka im jevomoguceno neka se spreme ispolazu ispite kome to moze da smeta
  • Draga

    17.09.2022 15:14
    @Bezobrazluk
    Master po zanimanju ne postoji, u pitanju je ironija . . .
  • Bezobrazluk

    17.09.2022 14:49
    Ono kada se nebitna individua bez zvanja nađe pozvanom da ocenjuje tuđe. Zašto onda hoćete da dostignete stepen kada ga već ovde nipodaštavate, da nećete nedajbože da i sami postanete "master po zanimanju"? Posle toliko godina studiranja bi čovek rekao da ste makar stekli neke manire, ali nažalost niste postigli ni toliko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.