Orlić: Najažniji zadatak formiranje vlade, očekujemo da obezbedi kontinuitet

Prvi važan zadatak za Narodnu skupštinu predstavljaće izbor nove vlade, izjavio je predsednik parlamenta Vladimir Orlić.

"Da se, uz novu energiju, obezbedi kontinuitet u čuvanju mira i stabilnosti, daljem ekonomskom razvoju i jačanju naše države. To je stav većine u skupštini, zato upravo takvu politiku nedvosmisleno očekujemo i od vlade koju ćemo izabrati uskoro", rekao je Orlić u intervjuu dnevniku "Vesti".

Ponavlja da se u novom sazivu parlamenta očekuju i novi zakoni kojima se dodatno utvrđuje puna nezavisnost pravosuđa, nakon promena Ustava u toj oblasti.

"Očekuju nas kao tema i pitanja državnog budžeta, nove mere za podršku građanima i privredi, da realizujemo već najavljena povećanja plata, a posebno minimalnih zarada, uz nova značajna uvećanja penzija. Sve su to prioriteti za vreme koje dolazi", rekao je Orlić.
 
Na pitanje koji su najveći izazovi koji predstoje, Orlić kaže da je vreme pred svima nama puno izazova, i to ne našom krivicom, jer problemi koji potresaju ceo svet, izazivaju posledice svuda.
 
"A, Srbija se bori i danas, u najtežim okolnostima, kao što smo se borili i sa poplavama, migrantskom krizom, pandemijom. Sve vreme smo uspevali da narod sačuvamo, ne odustajući od velikih ciljeva koje smo postavili", rekao je Orlić.
Naveo je da država svakodnevno radi da obezbedi gas, struju, namirnice za izvesno tešku jesen i zimu, a na sve to, dodaje, upravo danas se beleži rekordno nisku nezaposlenost.
 
"Tu borbu moramo da nastavimo, na svakom mestu i uprkos svim izazovima, da branimo i jačamo Srbiju. To će raditi i Skupština kroz zakonodavnu aktivnost", rekao je Orlić.
  • Miroslav

    17.09.2022 15:18
    Morbidno
    Gospode Bože, po Ustavu Stradije, ukoliko AV podnese ostavku ili da nije sposoban da vrši funkciju predsednika, tada bi nam, ovaj stvor od oca i majke, V.Orlić bio prvi čovek države, a u isto vreme i vrhovni komandant. WTF...
  • 9

    17.09.2022 15:02
    Ovo sa kontinuitetom
    Jel' mislio na kontinuitet propasti?
    Možda bolje da ne formiraju vladu.
  • šuplje

    17.09.2022 14:54
    mmm
    m da

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija