Za smrt devetogodišnjeg Stefana u saobraćajnoj nesreći na Karaburmi 10 godina zatvora

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je L.G. (38) na kaznu zatvora od 10 godina, jer je prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću na Karaburmi, nakon koje je od povreda preminuo dečak Stefan Balić (9).
Za smrt devetogodišnjeg Stefana u saobraćajnoj nesreći na Karaburmi 10 godina zatvora
Foto: 021.rs (arhiva)
Tužilaštvo je u svojoj završnoj reči tražilo od suda da ga osudi upravo na 10 godina zatvora.
 
Takođe, izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.
Prilikom odmeravanja kazne, od otežavajućih okolnosti sud je cenio da je osuđivan 10 puta zbog različitih krivičnih dela, među kojima dva puta zbog udesa koje je izazvao pod dejstvom alkohola u istoj ulici u kojoj je izazvao nesreću u kojoj je poginuo Stefan Balić.
 
Sudija je navela da kao olakšavajuće okolnosti nije cenila činjenicu da je on porodičan čovek i otac dvoje dece, jer nije videla da se tokom suđenja iskreno pokajao.
Za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja osuđen je na osam godina zatvora, a za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgode na tri godine, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 10 godina zatvora.
 
Ovo je prvostepena presuda, na koju i tužilaštvo i odbrana mogu da ulože žalbu.
 
Pritvor u kom je od hapšenja produžen je do upućivanja na izvršenje kazne.
 
On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.
 
Tereti se da je, 18. jula prošle godine, oko 20.15h, u ulici Marijane Gregoran, izazvao saobraćajnu nesreću tako što je vozilom udario tri pešaka koji su kolovoz prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je pobegao.
 
U nesreći je dvoje dece koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobilo teške povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula. Otac je tada lakše povređen.
  • Bmk

    21.09.2022 21:13
    Bmk
    Kakav los zakon. Mecu ja da mu sudim za godine u zatvor, ali je smesno sto je kaznjen na 5 godina bez dozvole. Ovo odmah treba zabraniti dozvolu u svemu. Da nikad vise ne sme za volan. Kako los zakon. Katastrofa
  • Realista

    21.09.2022 21:09
    pravda
    Ko mu je kriv što mu Željko Mitrović nije otac. Ne može baš svako da se bahati kako mu se hte, samo ova, druga, neka bolja deca.
  • Aleksandar

    21.09.2022 20:47
    Pitanje
    Kako je onda Mitrovićev sin mogao da bude osuđen na jednu godinu kućnog zatvora zbog ubistva devojke u saobraćaju ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.