Ministarstvo: Neće biti odlaganja početka grejne sezone, niti restrikcija struje

Početak grejne sezone u Srbiji neće biti odložen kao što neće biti ni restrikcija struje, izjavio je danas pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Zoran Ilić.
Ministarstvo: Neće biti odlaganja početka grejne sezone, niti restrikcija struje
Foto: 021.rs
On je ponovio da su preporuke koje je to ministarstvo predložilo za smanjenje potrošnje struje "apel i molba, a ne obaveze" kao i da se odnose i na javni sektor i na domaćinstva.
"Pitanje da li će vrtići, škole, bolnice imati struju i grejanje je besmisleno. Sigurno je da komfor i bezbednost neće biti narušeni", naveo je Ilić za televiziju Prva, a prenelo Ministarstvo rudarstva i energetike.
Ocenio je da je u Srbiji neophodno promeniti odnos prema energiji jer kako je naveo, "trošimo četiri puta više energije nego šo je to prosek u državama EU".
 
"Nama je potrebna kultura štednje i drugačiji odnos prema energiji, pre svega električnoj koja je prioritet, ne samo u situaciji u kojoj se nalazi ceo svet, kada je energetska, privredna i ekonomska kriza, jer danas nema privrede bez energetike", naveo je Ilić.
  • Banderaš

    24.09.2022 14:29
    Stručnjaci
    Pa,naravno da neće biti odlaganja-to svi u evropi znaju,ali koliko ce nas grejanje koštati to ne znamo i time treba drzava da se bavi a ne da ispira mozak ovakvim praznim pricama.
    Sta su uradili na alternativnim gorivima,koji je plan B (ako ga uopšte imaju),imali su dovoljno vremena da naprave skladiste gasa u srbiji u zadnjih 80godina,a sada skladistimo naš gas u Madjarskoj (i to naravno placamo 1000kubnih metara/dan)!!?
    Ovakvu trulu i nesposobnu drzavu i ovakve parazitske drzavne sluzbenike bi pozeleo nekoj nama neprijateljskoj drzavi,a ne nama.
  • Mitar

    24.09.2022 13:52
    Mitar
    Cim su to rekli...znajte da ce biti,restrikcija i znatna poskupljenja,bar mi iskustvo tako,govori u zadnjih 10 godina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija