Brnabić: Histerija zbog tehničkog sporazuma s Rusijom, a ne komentarišu nepriznavanje referenduma

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je povodom potpisivanja "tehničkog dokumenta" sa Rusijom protiv Srbije podignuta "histerija i lavina komentara" iako je reč o "planu konsultacija".
Brnabić: Histerija zbog tehničkog sporazuma s Rusijom, a ne komentarišu nepriznavanje referenduma
Foto: 021.rs

Niko iz međunarodne zajednice, kaže, nije komentarisao to što je Srbija najavila da neće priznati rezultate referenduma koje Rusija sprovodi na teritoriji Ukrajine.

Brnabić je za televiziju Pink izjavila da su takve reakcije iz Evropske unije stigle nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama", kao reakcija na njegov "hrabar i iskren govor".

Prema njenim rečima, predstavnici međunarodne zajednice i EU su "nakon govora Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini tražili razlog".
 
"Jedan pokazatelj koliko je to besmisleno je upravo ovo danas. Rekli smo jasno da Srbija neće priznati rezultate referenduma. Nešto što je pokazatelj do koje mere se jedna država pridržava međunarodnih prava i principa, to niko ne komentariše, i s druge strane tehnički sporazum koji je izazvao histeriju i lavinu komentara. Priča se o posebnoj deklaraciji Evropskog parlamenta i da je to razlog da se zaustave pregovori", kazala je Brnabić.
  • Jovana

    26.09.2022 11:50
    Ovo je katastrofa! Ko još sklapa paktove sa agresorom i sa zemljom koja se polako ali sigurno raspada. Ide u propast a kako vidim i mi cemo zajedno sa njom da se solidarisemo jer nikako da izaberemo pravu stranu.
  • Nemanja

    26.09.2022 09:48
    @andrija

    Trebalo je da Ameri 90-tih odrade mnogo temeljniji posao, i na Miloševiću a i na vama koji ste mu samo prigovarali zbog ratova koje je izgubio.
  • Обсервер

    26.09.2022 08:31
    Пеферендум
    А можда референдум буде негативног резултата ? Ма шта ми мислили, или *међународна заједница* (15% становништва), Русија ће да учини, онако, како је њој драго, а признања ће долазити полако, али сигурно.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija