Zakazana sednica skupštinskog Odbora za kulturu povodom intervjua Informera sa silovateljem

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje i poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević zakazao je za ponedeljak, 3. oktobar, u 12 sati sednicu tog odbora.
Zakazana sednica skupštinskog Odbora za kulturu povodom intervjua Informera sa silovateljem
Foto: Pixabay

Na sednici će se raspravljati o intervjuu osuđenog silovatelja listu Informer i o drugim pitanjima u vezi s medijima.

Poslanička grupa Ujedinjeni podnela je Kovačeviću inicijativu s predlogom zaključka o najoštrijoj osudi objavljivanja intervjua višestruko osuđivanog silovatelja, uz molbu za hitno sazivanje sednice Odbora o tome.
Ujedinjeni su tražili i da državni organi, u skladu sa zakonom, sankcionišu postupak Informera kao izrazito štetan po društvo.
 
Pošto je Informer objavio intervju sa silovateljem, juče je održan višečasovni protest ispred redakcije tog lista.
  • Mile rent-a mozak

    30.09.2022 09:07
    Zašto je ovaj intervju sa "serijskim", "masovnim", silovateljem u "nazovi" mediju, izazvao toliku buku u javnosti, da će čak i odbor za kulturu da reaguje? Onaj ko ovde živi, u ovom i sličnim "medijima" sa nacionalnim frekvencijama, deset godina ima svaki dan slične intervjue - istom temom:" Ako vas budem silovao, nemojte pružati otpor jer mogu da vas povredim". Ovako ću ja zadovoljiti svoje porive i ego, i idem dalje ka novim uzbuđenjima. Jadni, mazohistički, nebeski narode, zar si toliko zbunjen?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija