VIDEO: "Ženska revolucija" ispred redakcije Informera, traže da se povuče intervju sa silovateljem

Više stotina građana zatražilo je danas ispred redakcije Informera da se intervju sa osobom osuđenom za više silovanja, objavljenom u tom listu, povuče sa svih medijskih platformi.
Zahtevi poslati sa skupa su i primena etičkog kodeksa i uskraćivanje budžetskog novca medijima koji neetički izveštavaju.
 
"Njeno silovanje nije tvoja ekskluziva", poručili su učesnici protesta.
 
Zatraženo je i da institucije urade svoj posao, pre svega da nakon hapšenja višestrukog silovatelja urade adekvatnu procenu.
 
Učesnici su tražili i da se napravi registar praćenja svih silovatelja i nasilnika, ali i nadzor nad njima.
Okupljeni su nosili transparente "Ništa mi ne možeš na silu", "Nijedna žena više, nijedan tabloid više", "Ženska trauma nije izvor prihoda", i uzvikivali "Ženska revolucija" i "Stop nasilju".
Na ulazu u redakciju Informera su postavljena gvozdena vrata, a policija se nalazi ispred.
 
 
 
 
"Njeno silovanje nije tvoja ekskluziva" i "Nijedna žena više, nijedan tabloid više", uzvikivali su okupljeni građani.
 
Protestu su prisustvovali pojedini opozicioni političari, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, lider Pokreta slobodnih gradjana Pavle Grbović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović, kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković i veći broj građanskih aktivista.
 
Ovo je drugi protest ispred Informera, nakon onog koji je održan u sredu, a čiji je povod bio intervju sa višestrukim silovateljem Igorom Miloševićem, koji se našao na slobodi. Nakon protesta, podneta je krivična prijava i on je ponovo uhapšen.
 
Na novi protest je u petak pozvala organizacija Ženska solidarnost.
Protest za koji je povod objavljivanje intervjua sa silovateljem u "Informeru" održaće se i u Novom Sadu u nedelju, 2. oktobra.
 
Okupljanje je na Trgu slobode, kod spomenika Svetozaru Miletiću, u 18 časova.
  • Tufnica

    01.10.2022 19:13
    Pitanje je trenutka kada će se oglasiti Vulin i reći da je sve ovo bila združena akcija MUP-a i Informera !
  • Aleksandra

    01.10.2022 18:41
    Razlika
    @pitanje @svetislav
    Razlika je u tome što je ovaj čovek bio na slobodi kada je intervjuisan, a ubice i silovatelji sa kojima su Amerikanci pravili intervjue su bili osuđeni na doživotni zatvor ili smrtnu kaznu.
    Naravno da je i tamo bilo slučajeva kao što je ovaj, ali to ne znači da je takva praksa dobra i da se treba na nju ugledati.
  • LoL

    01.10.2022 18:18
    Zene moraju u Juri da rade u pelenama: cuju se cvrcci
    Trudnice koje nemaju vezu ili mito da daju u porodilistima dobijaju los tretman: cuju se cvrcci
    Zene dobijaju otkaze u mnogim firmama ako zatrudne: cuju se cvrcci
    Itd. itd. itd.
    Izadje intervju u Informeru: ajmo na ulice

    Kad se odrede prioriteti nece ni biti tih intervjua, do tada neka lupaju serpama zbog intervjua i slicnih kojestarija zbog kojih ne moraju konkretne poteze da povlace jer je tako lakse. Sve te organizacije ne sluze nicemu konkretnom i prakticnom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.