Poreska uprava: Nedostaje oko 1.000 službenika, među njima i IT stručnjaci

Pomoćnik direktora Poreske uprave Srbije Miroslav Đinović rekao je da ta institucija zapošljava oko 4.000 službenika i da joj nedostaje oko 1.000 ljudi.
Poreska uprava: Nedostaje oko 1.000 službenika, među njima i IT stručnjaci
Foto: Pixabay
"Pre nekoliko godina Poreska uprava je zapošljavala 5.600 službenika, a danas oko 4.000, a nedostaje oko 1.000 službenika među kojima i IT stručnjaci", rekao je Đinović.

Prema njegovim rečima, nedostatak resursa u Poreskoj upravi rešava se tako što se postojeći kadar usmerava tamo gde su rizici za utaju poreza najveći.

Dodao je da su u Poreskoj upravi svesni potrebe novog zapošljavanja i edukacije jer je prosečna starost poreznika u Srbiji 53 godine.
 
"Problem nedostatka radne snage nastojimo da rešavamo uvođenjem digitalizacije i automatizacije", rekao je Đinović.
 
Istakao je da se nada da će poreski posao postati atraktivniji unapredjenjem statusa tih službenika, "što je jedini način da Poreska uprava dodje do novog kadra koji je voljan da radi u toj službi".
  • Vojo

    03.10.2022 13:25
    Zaposlenjje u por. Upravi
    Dali primate pravnike u pancevu
  • Limanka

    02.10.2022 17:48
    Hoću da radim...
    Evo, ja hoću da radim. I znam posao. I administrativac sam po struci. I imam perfektno znanje u oblasti računara (ne samo da ne nabadam po tastaturi sa dva prsta)...I elokventna sam, ljubazna, imam strpljenja za rad sa ljudima. I odlično se snalazim u svim administrativnim zavrzlamama, etc...
    Ali, nedostaje mi "obrazovanje" koje ne želim nikako da steknem da bih dobila "diplomu" a samim tim i posao.
    Tako da...
  • Milan

    02.10.2022 09:19
    Milan
    Evo samo da se uclanim u SNS i oma daibijam posao! Znam nesto malo da baratam na kompjiterima ali 70,800 evra mesecno malo li je na ovu sirotinju? I tako ima da bude jos dugo.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.