Vučić moli EU: Ojačajte evro ili će Srbija i druge zemlje van evrozone dodatno osiromašiti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas iz Budimpešte apel Evropskoj uniji da "učini sve da ojača evro" jer će u suptornom svi van evrozone, kako je naveo, dodatno da osiromaše.
"Molim predstavnike EU da učine sve da ojačaju evro zato što je to sledeća mina za sve nas jer sa rastom dolara rastu cene nafte. Dolar je toliko jak da će Amerikanci biti u poziciji da kupe sve što im je potrebno na evropskom tlu za daleko manje novca nego što su mogli ranije", rekao je Vučić nakon sastanka o imigraciji sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom.
Vučić je naglasio da ukoliko evro nastavi da slabi u odnosu na dolar, biće problema u zemljama članicama EU jer evro neće jednako vredeti svuda zbog inflacije i to će da donosi "dodatne ekonomske probleme posebno za nas na periferiji".
"Problem što ćemo mi svi dodatno da osiromašimo, mi koji nismo u evrozoni ili EU, jer smo spustili nivo zaduženosti sa 26,5 odsto na 10 odsto u dolarima. Moramo da kupujemo dolare evrima i to je za nas ozbiljan problem", rekao je on.
  • Barbarosa

    04.10.2022 13:34
    Inflacija
    O Bože da li ovo iz Evrope znaju za jačanje dolara i posljedice toga.
  • Š

    04.10.2022 08:21
    Iskreno
    U ovome se slažem. Za zadnji 5 godina dolar je stalno jačao da bi sada više vredeo od Eura. Kako je to Evropa dozvolila neka im je na čast.
  • Ja

    04.10.2022 03:55
    Vučić moli EU
    Ja mislila da ovo Zelenski moljaka Zapad, kad ono ovaj drugi poslusnik Zelenski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija