Lidl povlači pet proizvoda i vraća novac potrošačima koji su ih kupili

Lidl Srbija obavestio je potrošače da je iz predostrožnosti iz prodaje povukao proizvode proizvođača "Pak Rampart doo" Visoko, iz Bosne i Hercegovine.
Lidl povlači pet proizvoda i vraća novac potrošačima koji su ih kupili
Foto: Pixabay

Reč je o pet vrsta napolitanki. Lidl poziva potrošače da ne konzumiraju ove proizvode ukoliko ih imaju kod kuće, već da ih vrate u bilo koju prodavnicu - sa ili bez računa, novac će im biti vraćen, prenosi N1.

Povlače se sledeći proizvodi:

  • Testino napolitanke sa ukusom kakaa- vafel proizvod sa 72 odsto kakao punjenja, pakovanje od 800 grama,
  • Testino napolitanke sa ukusom lešnika- vafel proizvod sa 72 odsto punjenja sa ukusom lešnika, pakovanje od 800 grama,
  • Testino vafel sa kakao punjenjem – vafel proizvod sa 80 odsto kakao punjenja, pakovanje od 200 grama,
  • Testino vafel sa punjenjem ukusa lešnika – vafel proizvod sa 80 odsto punjenja sa ukusom lešnika, pakovanje od 200 grama,
  • Testino vafel sa kakao prelivom – vafel proizvod sa 57 odsto kakao punjenja, preliven sa 20 odsto kakao preliva, pakovanje od 200 grama.
"Ovi proizvodi povlače se zbog mogućnosti prisustva bakterije Salmonella Typhimurium, s obzirom da je redovnom kontrolom u Hrvatskoj utvrđeno prisustvo u dve proizvodne šarže", objavio je Lidl Srbija.
 
Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji su, kako se navodi, poslati radi detaljne provere lokalnim laboratorijama, o čemu se obaveštene i nadležne institucije.
 
"Potrošače pozivamo da ukoliko imaju neki od ovih proizvoda isti ne konzumiraju i vrate u bilo koju Lidl prodavnicu. Novac za proizvod će biti vraćen sa ili bez predočenja računa", ističu u Lidlu.
 
Trgovac i prozvođač uputili su izvinjenje svim potrošačima koj isu kupili pomenute proizvode zbog, kako se navodi – nastale neprijatnosti.
  • Scribtor

    07.10.2022 09:16
    wizard2579@hotmail.com
    Lidl je "društveno odgovorna kompanija" samo zato što država tj mi svi, sufinansira njegov boravak i "konkurentnost"
    Oni drugačije nisu ni hteli doći, nije nikakva tajna, istražite malo. Sa tuđim parama lako je biti "društveno odgovoran"
    Što se tiče pogrdnih komentara za pijace, dragi moji, nismo svi guzice prodali za stranačke knjižice i pozicije, i nemamo, tj ne želimo da platimo ove inflatorne cene koje su po radnjama za pojedine proizvode gde se ista stvar na pijaci može naći za 10-70% jeftinije, u proseku 20-40%
    ( primer: 24 rolne toalet papira u jednom "lancu" je 650-700 dinara, na pijaci 450...a vi dajte pare ako ih imate na pretek ) a da ne govorimo o tome koliko dobro radi preporuka i dobra i loša zadnje dve godine,

    Ako bi uzeli da navlačimo zrno po zrno maka na konac, siguran sam da bi daleko bolju zdravstvenu ocenu imali upravo ti šverc-komerc preduzetnici i pijačari/proizvođači/nakupci nego sve radnje zajedno. Naravno da nećeš kupovati nešto što je proizvod dobijen od testa,jaja ili same sirovine, na plus 40 u julu, valjda toliko zdrave pameti imamo. Nije valjda sve pojeo rajfajzer.
  • Mio Ns

    07.10.2022 08:56
    A Srbija ne kontrolise uvoz?!
    Da li nadlezni ,inspekcije kontrolisu uopste zadnjih 18 godina bezbednost, ispravnost robe koja se uvozi u Srbiju?
  • Dude Bro

    07.10.2022 00:45
    Sam naslov
    "Napolitanke sa ukusom kakaa" To samo po sebi zvuči, da treba da se povuče iz prodaje, čak i da nema Salmonele Typhimurium a kamoli to da je iz Visokog, inače mjesta poznatog po vrsnom kakaauu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija