Sutra sednica Skupštine Srbije: Dobijamo dva nova ministarstva, evo koja

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je za utorak, 18. oktobar prvu sednicu jesenjeg zasedanja.
Sutra sednica Skupštine Srbije: Dobijamo dva nova ministarstva, evo koja
Foto: 021.rs
Na dnevnom redu sednice je predlog izmena i dopuna Zakona o ministarstvima, koji je podnelo 148 narodnih poslanika.
U odnosu na aktulenu Vladu Srbije, u novoj vladi prema predlogu zakona umesto Ministarstva prosvete, nauke i tehološkog razvoja postojaće Ministarstvo prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.
Novo će, po predlogu, biti i Ministarstvo za javna ulaganja, dok će umesto ministarstava kulture i informisanja i trgovine, i turizma i telekomunikacija postojati Ministarstvo kulture, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Ministarstvo turizma i omladine i Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine,
 
U zakonskom predlogu, objavljenom na sajtu parlamenta, navedeno je da će postojati Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i Ministarstvo zaštite životne sredine.
 
Tu su i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo pravde i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.
 
U predlogu su i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo za evropske integracije.
 
Uz Ministarstvo zdravlja tu su i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo sporta, Ministarstvo za brigu o selu i Ministarstvo za javna ulaganja.
 
Aktuelna Vlada ima 23 resora. 
  • Sutra malo

    18.10.2022 08:05
    Sutra sednica skupštine
    Bogata zemlja u svom "zlatnom dobu" bi trebala da ima još više ministarstava, vozača, sekretena, sekretenica, pomoćnika pomoćnika, savetnikovih savetnika i ostalih što naprednijih džabalebaroša .
    Ma', moreeee...!
  • Lololo

    18.10.2022 07:32
    Kriza
    Naravno prica se kriza,zlo,haos. Oce biti ovog ili onog. Narod ima da se smrzava,gladuje. Inflacija zlo. Krade se na gorivu. Al zato za jos izmisljenih 50 mesta sa platama 200k+ za to se ima. Narasli necaci,deca i dobre komsije. Pa da ih pozaposljavaju
  • Rile

    17.10.2022 18:15
    1.minist...magle i smoga

    2.minist....'bem li ga

    3.minist....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija