VIDEO Meštani sela kod Niša se dosetili: Rupe na putu "gurnuli pod tepih"

Krateri, osipanje asfalta i otežano kretanje vozilima po uzbrdici, nateralo je neke od meštana da osmisle novi način "krpljenja" rupa i to tako što će ih prekriti tepisima.
VIDEO Meštani sela kod Niša se dosetili: Rupe na putu "gurnuli pod tepih"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Južne vesti prenose reči meštana, koji kažu da im ova inovativna metoda ublažava "truckanje" i sprečava dalje propadanje asfalta, a građani je komentarišu i kao ekološki prihvatljivu.
Zbog neadekvatnog održavanja seoskih puteva, glavna ulica u Donjem Vlasu prepuna je udarnih rupa, a isto je i na putu pre ulaska u selo, koji vodi do groblja i šuma.
Kako kažu meštani, nisu se do sada žalili nadležnima, jer ne očekuju da će im izaći u susret. 
 
Ipak, nekome su rupe zasmetale i rešio je da stvar uzme u svoje ruke.
 
Ne otkrivaju ko je postavio tepihe i staze, ali ističu da postoji valjan razlog za to. Naime, oni napominju da su rupe nekoliko puta popunjavali, ali bezuspešno, dok nova metoda "krpljenja" daje nešto više rezultata.
 
 
Rupe se nasipaju peskom ili drugim materijalom i onda se preko njih stavi tepih da voda ne bi sprala materijal kada pada kiša, jer je velika uzbrdica, plus traktori redovno prolaze, objasnio je meštanin.
 
Iako duž puta gde se sada šarene tepisi i staze niko ne živi, stanovnici kažu da ga redovno koriste, posebno sada kada pripremaju drva za ogrev.
 
Ovu interesantnu ideju, Nišlije uveliko dele na društvenim mrežama, a neki je nazivaju i inovativnom metodom "Gurni rupu pod tepih". Pored toga što smatraju da ima i dekorativnu namenu, ističu i da je ekološki prihvatljiva, jer umesto da stari tepih bude bačen, on dobija novu korisnu ulogu.
  • ...

    19.10.2022 14:46
    Odlicna ideja!
  • Branka

    19.10.2022 13:45
    Dobro je to
    Definitivno je bolje da su tepisi na putu nego u prirodi i u rekama.Ali...na kraju će ipak završiti tamo jer naš narod za bolje i ne zna.Seljačko sam dete ali nikad neću razumeti da se smeće baca svuda.A to što niko ne popravlja puteve....čekajte nove izbore pa opet glasajte za iste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.