Žigmanov: Zahvalnost Vučiću, zalagaću se za društvenu pravednost i dobrobit Hrvata

Čelnik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, najavljen kao ministar u novoj Vladi Srbije, izrazio je zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju.

Poručio je da će se na novoj funkciji ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog zalagati za društvenu pravednost i dobrobit Hrvata.

"Hvala na ukazanom poverenju Aleksandru Vučiću - neće biti iznevereno. Priznanje je to i za DSHV, za dosledno zalaganje za društvenu pravednost, uključive politike, prava nacionalnih manjina i dobro Hrvata u Srbiji. Takva uverenja biće mi vodilje i dalje", objavio je Žigmanov na Tviteru.

Žigmanov je poslanički mandat dobio na aprilskim izborima, kada je DSHV bio deo koalicije "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani".
 
Predlog da on bude imenovan za ministra pozdravila je predsednica Hrvatskog nacionalnog veća Jasna Vojnić i istakla da to vidi kao "značajan korak u unapređenju položaja hrvatske zajednice i kao ozbiljan pristup u institucionalnom jačanju sveopšteg položaja nacionalnih manjina". 
  • Deda Joca

    24.10.2022 08:43
    Eto sad!
    Pa Vučić kao mrzi Hrvate, a sad jednog pravac u Vladu?!? Hoće li Žigmanović smeti naleto na Hrvatsko primorje ili će morati u Grčku? I hoće li Vučić dobiti packu od brata Orbana što ministar nije Mađar? (što bi bilo normalnije, jer u Vojvodini od manjina ima najviše Mađara, ukoliko se zemare ne računaju u nacionalnu manjinu)
  • Hobotnica

    24.10.2022 06:53
    Znaci Canak ide preko ovog lika u Ministarstvo a za uzvrta prepusta stranku nekom drugom
    lepo
  • mns

    24.10.2022 06:43
    dobro...
    a ostali !?... pa nisu hrvati kedini kod nas? ovaj žigmanov odma samo šta njega muči... ej! ti si sada ministar SVIH manjinskih zajednica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija