Optužnica protiv 22 osobe zbog nasilja na Evroprajdu: Zatraženo od godinu i po do pet godina zatvora

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv 22 osobe, zbog sumnje da su tokom Evroprajda 17. septembra napali i povredili 13 policajaca.
Optužnim predlogom okrivljeni S.Č, Č.L, Z.T, G.N, V.V, R.Ž, B.G, S.M, S.N, V.M, M.D, I.M, J.J, Dž.M, R.J, M.N, Č.I, U.C, Lj.O. i T.B. se terete za učestvovanje u grupi, saopštilo je tužilaštvo.
U odnosu na okrivljene L. T. i M. M. optužni predlog, zbog izvršenja krivičnog dela Učestvovanje u grupi, podnet je zbog sumnje da su oni bili kolovođe grupe zajedno sa još dve osobe koja se trenutno nalaze u bekstvu, kao i još jedno lice. U odnosu na ove tri osobe koje se nalaze u bekstvu tužilaštvo je stavilo predlog sudu za određivanje pritvora i izdavanje poternice.
Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu produži pritvor svim okrivljenima i da ih nakon sprovedenog dokaznog postupka oglasi krivim, te da kolovođi L. T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od pet godina, a kolovođi M. M. kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.
 
Traženo je da se okrivljenima R.Ž, M.N, V.V. i S.Č. izrekne kazna zatvora u trajanju od dve godine, okrivljenom Z.T. u trajanju od jedne godine i osam meseci, okrivljenom Č. L. kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam meseci, okrivljenom S.N. kaznu zatvora u trajanju od godine godine i pet meseci, a okrivljenima S.M, V.M, M.D, N.G, I.M, J.J, Dž.M, R.J, B.G, Č.I, O.Lj, B.T. i C.U. kaznu zatvora od godine i šest meseci.
 
Naime, oni se sumnjiče da su tog dana učestvovali u grupi ljudi koja je, kod železničke stanice Karađorđev park na Bulevaru oslobođenja bb, napala i povredila trinaest policijskih službenika u vršenju službene dužnosti, prilikom čega je oštećena imovina u većem obimu i to pet vozila MUP-a na kojima je pričinjena šteta u iznosu oko tri miliona dinara.
  • piskaralo

    26.10.2022 11:54
    @yyy verovatno misliš na litijaše; u pravu si, treba da se digne glas za njihovo kažnjavanje.
  • YYY

    25.10.2022 14:07
    A organizatorima šetnje koja je bila zabranjena, ništa.
  • zztop

    25.10.2022 14:04
    Ništa od toga ipak je to belivukov podmladak...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.