Zlatnim odbojkašicama Srbije 300.000 evra od Ziđina

Predstavnici kompanija Srbija Ziđin Majning i Srbija Ziđin Koper potpisali su danas u Boru ugovor sa Odbojkaškim Savezom Srbije o donaciji 300.000 evra reprezentativkama Srbije u odbojci.
One su na nedavnom Svetskom prvenstvu osvojile zlatnu medalju.
U ime kineskih kompanija koje posluju u Srbiji, ugovore su potpisali zamenik generalnog direktora SZK Džejson Džang i zamenik generalnog direktora SZM Đen Siming, a ispred Odbojkaškog saveza generalni sekretar te organizacije Ivan Knežević.
Džejson Jang je podvukao da cilj Ziđina "nije samo razvoj rudarstva, već istovremeno i razvoj cele društvene zajednice u Srbiji".
 
"Podržavajući sport i odbojkašice cilj nam je i da produbimo odnose dve države", rekao je on i najavio da će ta kineska kompanija, koja posluje u Boru, "nastaviti da doprinosi razvoju zajednice ali ekonomskom razvoju Srbije".
 
Nekadašnji odbojkaš reprezentacije Srbije Đula Mešter, zahvalio je kineskim kompanijama na podršci i ocenio da je ova donacija "nagrada našim odbojkašicama za trud i borbu na terenu, ali i prilika za nastavak saradnje".
 
"Velika nam je čast što Odbojkaški savez Srbije učestvuje u izgradnji dobrih međunarodnih odnosa Kine i Srbije", dodao je Mešter, prvi potpredsednik Saveza.
 
Kazao je da je misija Odbojkaškog saveza "stvaranje uslova za velike retultate muške i ženske reprezentacije i još zlatnih medalja".
 
"Sledeće godine predstoji nam Evropsko prvenstvo, a za dve nas očekuje Olimpijada u Parizu, gde ćemo ponovo 'napasti' zlato, jer je to jedina medalja koja nam nedostaje", kazao je Mešter.
 
Odbojkaški savez je kineskim kompanijama poklonio dres reprezentativke Tijane Bošković i lopte potpisane od strane svih reprezentativki. Odbojkaški funkcioneri su potom obišli rudnike bakra Veliki Krivelj i "zeleni rudnik" Čukaru Peki.
  • milenko

    03.11.2022 04:32
    Svaka čast !!!
    Hvala drugovima kinezima !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.