Gradski odbor Demokratske stranke u Valjevu dao kolektivnu ostavku: "DS vode nedorasli zadatku"

Gradski Odbor Demokratske stranke u Valjevu saopštio je da je juče podneo kolektivnu ostavku zbog "autokratskog odnosa vrha stranke prema članovima DS".
Gradski odbor Demokratske stranke u Valjevu dao kolektivnu ostavku: "DS vode nedorasli zadatku"
Foto: 021.rs (Ilustracija)
U saopštenju koje je potpisalo 19 članova Odbora, a u kojem je do juče bilo 26 ljudi, navedeno je da pred izbore nisu imali podršku iz centrale stranke, da predsednik ni vrh stranke nije došao na konvenciju u tom gradu, kao i da izborni uspeh valjevske DS, koji je, posle beogradskog, bio najbolji u Srbiji, nije tretiran na adekvatan način.
Demokrate Valjeva navele su nekoliko primera koje smatraju kršenjem statuta i samovoljom pojedinaca i istakli da "DS vode nedorasli zadatku".
"Etički odbor čine ljudi vrlo sumnjivo i nestatutarno izabrani. Informativna služba je neprofesionalna, ali i vrlo tendenciozna i navijačka, što je opet suprotno Statutu. Stranka je vrlo vidljivo podeljena, različito mišljenje se ne trpi, nepotizam izražen. To nije Demokratska stranka u koju smo se učlanili, niti je to stranka kakva bi trebalo da bude", navedeno je u saopštenju.
 
Demokrate iz Valjeva dodale su da ne žele da budu "saučesnici u gašenju demokratskih principa u DS" i dostavili potpise predsednika, potpredsednika i članova valjevskog gradskog odbora koji su podneli ostavke.
  • Bojan

    04.11.2022 14:08
    Karijeristi
    Sada svi kao Vesic,Mali,Trivanka,Djuric i ostale vase kolege koje su oprale bijografiju,brzo kod naprednjaka da unovcite bavljenje politikom.
  • Novosadjanin

    04.11.2022 10:40
    Shvatili
    Na veliku zalost shvatili su da je njihovoj stranci stalo samo do toga, da se pojedinci okoriste!
  • Dragan

    04.11.2022 10:39
    Ftr
    Tek sad otkrili ?Kako Đilas od pocelanih patika došao do lakovanih i firmi u inostranstvu,Mariniki isparili papiri kojim je mahala.Kad će neko kad nije više predsednik partije ostati u partiji kako to u svetu se radi ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija