VIDEO: Zastave Srbije u severnoj Mitrovici pred današnji skup, dele se i građanima

Srpska lista najavila je za nedelju u 12 sati skup u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Skup se organizuje nakon odluke gradonačelnika četiri većinski srpske opštine na severu Kosova, odbornika, poslanika, ministara u kosovskoj vladi, sudija tužilaca i pripadnika Kosovske policije da podnesu neopozive ostavke.

Ta stranka je navela da će "sveopšti narodni skup" biti održan ispred spomenika caru Lazaru, odakle će "jedinstveno i složno poručiti Evropi i svetu da je njihova jedina država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić".

"Pokažimo koliko volimo Srbiju. Zastave na prozore", navodi se u objavi Srpske liste na Fejsbuku.
 
Mediji su izvestili da je u subotu uveče postavljena bina na mestu gde će biti održan skup i da je najavljeno da će se odatle obratiti predstavnici Srpske liste zajedno sa onima koji su podneli ostavke u kosovskim institucijama.
 
Na ulicama, banderama, prozorima i terasama kuća i stanova u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i drugim gradovima na severu Kosova već je okačen veliki broj srpskih zastava, kao i transparenti "Ovo je Srbija", a zastave se u Mitrovici dele i prolaznicima.
 
 
Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević ranije je najavio da je ideja da se na tom skupu pokaže "nacionalno jedinstvo, privrženost Srbiji i zahvalnost pregovaračkom timu i predsedniku Srbije".
 
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kazao je da će u nedelju "moći svi dobro da vide da li na severu (Kosova i Metohije) treba da se vijori plavo-žuti ili crveno-crni barjak, ili srpska trobojka", kao i da će Srbi na demokratski i miran način učiniti sve da pokažu "pun otpor nezakonitim potezima Prištine i Aljbina Kurtija".
 
Skup u Mitrovici dolazi nakon primene odluke Vlade Kosova o preregistraciji vozila sa srpskim tablicama koja je započela 1. novembra izdavanjem opomena vozačima koji to nisu učinili, kao i suspenzije komandira Kosovske policije regiona sever Nenada Đurića zbog odbijanja da sprovodi tu odluku.
  • Rade

    06.11.2022 12:10
    Gubljenje vremena...
  • Alane Oprosti

    06.11.2022 11:53
    @ Лиманац
    Pa kreni dole, šta čekaš? Zbog takvih “patriJota” k’o ti će svi Srbi na kraju i stati pod jednu šljivu. Nisu nama krivi ni Amerikanci, ni EU, ni NATO… Najveći neprijatelji su nam domaće prodane duše.
  • andrija

    06.11.2022 11:24
    Podrska za borbu...
    ali sve ovo me podsetilo na borbu Americkih indijanaca koji znamo kako se zavrsilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija