Dačić: Nećemo upasti u zamku da se vraćamo na nešto što je već potpisano i ugovoreno

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je EU svojim potpisom na Briselski sporazum garant da će Zajednica srpskih opština biti formirana.
Dačić: Nećemo upasti u zamku da se vraćamo na nešto što je već potpisano i ugovoreno
Foto: 021.rs
Dodao je da su "sada na delu pokušaji da se ta već zatvorene tema opet otvori, što Priština oberučke prihvata".
"Za Beograd je neprihvatljivo da se vraćamo na nešto što je potpisano i ugovoreno samo zato što Brisel i SAD oklevaju da nateraju (Aljubina) Kurtija da ispuni obavezu. U tu zamku nećemo upasti, niti ćemo pristati da se bitka za prevlast između Brisela, Pariza, Berlina i Vašingtona, odvija preko naših leđa", rekao je Dačić za Novosti.
Kako je naveo, "svi oni pojedinačno, a posebno udruženi, samo ako hoće, i te kako imaju moć i mehanizme da primoraju Prištinu da ispoštuje svoj deo Briselskog sporazuma".
 
"Ne radi se to samo apelima koje šalju poslednjih dana, jer se Priština na njih do sad oglušila bezbroj puta", ukazao je Dačić.
  • kec

    12.11.2022 19:06
    tako sam ja reko
    uciteljici u prvom razredu: necete me naterati da me naucite da se potpisem,onda cu morati da placam racune dok ne umrem pre penzije
  • Banderaš

    12.11.2022 15:12
    Prilika
    Neki ljudi,neka društva,neke države ne prepoznaju priliku. Ni veliku priliku,a kamoli male prilike.
    Dođe prilika i stane ispred njih i kaže:" Ćao,ja sam tvoja velika prilika!!" -A onda Dačić nesto tamo odmeri i kaze," Ne znam,ti nisi ta prilika.Mozda i jesi,ali uostalom veceras idem na jagnjetinu!!"
    I tako nam svima prođe život u blatu,dok Dačić i njemu slicni nepismeni paraziti odredjuju šta jeste,a šta nije prilika za sve nas i našu decu.
  • Zapazanje

    12.11.2022 13:53
    Naravno, jer bi bili najveci idioti u istoriji sveta. Koliko sam pratio, Briselski sporazum je imao jos tacka , sem ZSO koje su bile ustupci Siptarima. I Srbi ispunili te tacke iz sporazuma i napravili ustupke, a nisu dobili ZSO . Znaci ako nismo najveci u idioti od naroda u istoriji sveta, ili ce se ZSO formirati, ili Srbija treba da ponisti sve koje je od tada ispunila. I da se dijalog vrati na nivo pre Briselskog sporazuma i pre ZSO sporazuma u 2012 god otprilike. A nisam siguran da je Vucic idiot, nego on prikriveno i ispod žita radi u korist Siptara i ispunjava im ustupke, i ukopava Srbe i Srbiju. Jer neobjasnjivo je da ti ispunis svoje tacke, a druga strana ne i da posle toga ne reagujes 9 god i vise .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.