Đoković planira izgradnju gondole od centra Vrnjačke Banje do vrha Goča

Novak Đoković planira da izgradi panoramsku gondolu od centra Vrnjačke Banje do vrha Goča, prenose Novosti.
Od porodice Đoković, naime, vrnjačkom Opštinskom veću nedavno je stiglo pismo o namerama za izgradnju nove vrnjačke atrakcije i uspostavljanju partnerske saradnje sa ovdašnjom lokalnom samoupravom, pišu Novosti.
"Porodica Đoković želi da u narednom periodu sa našom opštinom stupi u javno-privatno partnerstvo. Za početak oni bi preuzeli na sebe izradu projektno-tehničke dokumentacije, što je priličnio zahtevna i veoma skupa stavka, spremni su da finansiraju projekat, a potom i da održavaju tu gondolu", rekao je Ivan Džatić, zamenik predsednika Opštine Vrnjačka Banja, nakon sednice veća, navode Novosti.
Ideja o izgradnji panoramske gondole nije nova, a nova banjska atrakcija i znamenitost, prema Džatićevim rečima, veoma brzo bi postala isplativa investicija.
 
"Korist za Vrnjačku Banju bila bi višestruka. Sam dolazak Novaka Đokovića, jednog od najboljih svetskih sportista svih vremena, bez ikakve dileme privući će nove investitore i pokazati da je naša opština veoma pogodna za ulaganje u turistički potencijal, kao i u razvoj privrede", dodao je Džatić.
 
Porodica Đoković je pre određenog vremena kupila zemljište površine 1,17 hektara nedaleko od lokalnog puta Vrnjačka Banja-Goč, na kojem namerava da izgradi luksuzni hotel sa apartmanskim naseljem i svim pratećim sadržajima.
 
Ovaj kompleks prostiraće se na 25.000 kvadrata, a vrednost investicije procenjuje se na oko 20 miliona evra. Osim toga, najbolji svetski teniser je, ističu Novosti, ozbiljno zaintersovan i za kupovinu zemljišta na vrnjačkoj strani planine Goč, gde želi da izgradi vikend-naselje sa atraktivnim sportsko-rekreativnim i turističkim sadržajima.
  • Hope

    19.11.2022 11:09
    Oh, neeeeeee!
    Moj lepi Goč ne dam vandalima koji hoće da ga prljaju i unište, kao što su uništili V. Banju.
    Neeee, Nole, ne zaboga!
  • Alane Oprosti

    16.11.2022 12:40
    @ aleksandar
    Ima jedna izreka, nikad se ne raspravljaj sa budalom, jer ona te prvo spusti na svoj nivo, pa te onda dobije na iskustvo. Aj ćao “pametni”.
  • aleksandar

    16.11.2022 10:53
    @Alane Oprosti
    oprosti bez haha oprosti što si glup

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.