Brnabić: Singapur će podržati članstvo Srbije u Asocijaciji zemalja jugoistočne Azije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Singapur podržati članstvo Srbije u Asocijaciji zemalja jugoistočne Azije (ASEAN).
Brnabić: Singapur će podržati članstvo Srbije u Asocijaciji zemalja jugoistočne Azije
Foto: 021.rs

Reč je o političkoj, ekonomskoj i kulturnoj organizaciji u kojoj je deset država.

"Da zemlja koja nije deo jugoistočne Azije potpiše sporazum o saradnji i prijateljstvu sa ASEAN-om, za to je potrebna podrška svih članica ASEAN-a, ali Singapur je jedna od najvažnijih. Imaćemo njihovu punu podršku", rekla je Brnabić za Radio-televiziju Srbije.
Premijerka Srbije, koja je u Singapuru u dvodnevnoj poseti povodom Blulmberg foruma o novoj ekonomiji, ta uverenja je dobila na sastanku sa predsednikom te zemlje Halimom Jakob i vršiocem dužnosti predsednika vlade i ministrom za nacionalnu bezbednost Teo Či Henom.
 
Brnabić je dodala da će kada se vrati u Beograd, zajedno sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem ponovo pokrenuti tu proceduru i istakla da je to "strateški i suštinski veoma važno za Srbiju".
  • Šojić

    18.11.2022 08:00
    Singapurtjani
    Ovo nije ništa novo. To je još Šojić ugovorio :)
  • Уууууууууууу

    17.11.2022 16:12
    Цицимицифа
    Да те изабзремо за доживотну премијерку али сингапура
  • Boba

    17.11.2022 08:00
    Ovo je prava nebuloza. Da li su oni normalni? Ovo je Evropa. Koje mi to dodirne tačke imamo sa tim udaljenim krajevima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.