Zbog nasilnih učenika: Zahtev da nastavnici dobiju status službenog lica

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) zatražila je danas od Vlade Srbije da nastavnici dobiju status službenog lica i da se hitno promeni zakonska regulativa.
Zbog nasilnih učenika: Zahtev da nastavnici dobiju status službenog lica
Foto: Pixabay
"Od ministra prosvete tražimo da ozbiljno shvati situaciju, a od Vlade Srbije da se trgne iz sna u kojem je sve bitnije od obrazovanja", navodi se u saopštenju.
Kako se navodi, USPRS je više puta tražio promene obrazovnih zakona i pravilnika i insistirao da se problemi rešavaju i predlagao i vodio akciju "Stop nasilju u školama".
Ističe se da se društvo suočava sa "gnusnim scenama nasilja", koje nije samo verbalno, već se prihvata vređanje, kao način komunikacije, a "pesnice su postale jedini jezik".
 
U saopštenju se dodaje da deca dobijaju jasnu poruku da se zbog nasilja ništa neće desiti, "osim slave na društvenim mežama", a da se nastavnici boje za zdravlje i život.
  • Sama

    20.11.2022 20:04
    Batina je iz raja izašla. Kad te nastavnik počupa za fuzaster načuš se odmah reda. Da se boje nastavnika završili bi dva fakulteta
  • Vera

    18.11.2022 12:17
    Nasilnici moraju biti adekvatno kažnjeni, pa balavcima ne bi palo napamet da budu nasilni.
  • Tt

    18.11.2022 08:21
    Tt
    Drzava je kao porodica! Kakva porodica takva i deca! Opste rasulo!!! Ti nastavnici su stranacki zaposljeni i nemaju blage veze da rade sa decom! U Evropi imate mnogo liberalnije zakone za decu od nasih ali retko ili nikada se nedesavaju ovakve stvari!!! To vam sve govori! Sta smo trazili to smo i dobili...napredno za nasu decu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija