Predsednica opštine dodelila sebi novčanu pomoć da pregura energetsku krizu

Predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić dodelila je sebi i svom zameniku Milenku Ordagiću solidarnu pomoć u iznosu od 49.500 dinara.
Predsednica opštine dodelila sebi novčanu pomoć da pregura energetsku krizu
Foto: 021.rs
Kako piše nova.rs, pomoć je, kako se navodi u rešenju, odobrena zbog "prevazilaženja posledica energetske krize". 
U rešenju se navodi da se "predsednici opštine Bajina Bašta Vesni Đurić odobrava isplata solidarne pomoći u visini od 49.500 dinara, kao pomoć u prevazilaženju posledica energetske krize".
U obrazloženju se navodi da je "Posebnim kolektivnim ugovorom propіsano pravo zaposlenog na solidarnu pomoć za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja u skladu sa merama propisanim opštim aktom poslodavca i raspoloživim finansijskim sredstvima".
 
Ista pomoć odobrena je i zameniku predsednika opštine Milenku Ordagiću, kojem je takođe namenjeno 49.500 dinara kao pomoć u prevazilaženju posledica energetske krize.
 
Nova.rs podseća da ovo nije prvi slučaj da funkcioneri koriste ovakav način da prevaziđu energetsku krizu, koju imaju svi građani.
 
Tako je oktobru u Nišu skupštinski Odbor za administrativna pitanja doneo rešenje o isplati 40.000 dinara svim funkcionerima na stalnom radu, radi prevazilaženja energetske krize u predstojećem periodu. Iz Odbora kažu da će solidarnu pomoć dobiti preko 20 zaposlenih, a iz opozicije apeluju na Grad da novac usmeri socijalno ugroženim Nišlijama.
  • SMS

    22.11.2022 11:36
    SMS
    Jadna žena! Da se oma otvori SMS linija, da možemo svi da joj uplatimo.
  • Aleksej

    22.11.2022 08:12
    Xexe
    A pa kome ce? :)
  • Prelepo

    21.11.2022 23:25
    Svaka cast
    Samo napred, napredno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.