Đedović: Struja i gas poskupljuju od Nove godine

Gas će od naredne godine poskupeti za 11 odsto, a struja za manje od 10 odsto.
Đedović: Struja i gas poskupljuju od Nove godine
Foto: Pixabay

To je objavila ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović na Instagramu.

Kako navodi, uvećanje mesečnog računa za struju će za prosečno domaćinstvo iznositi manje od 300 dinara.
Đedović dodaje da je u prethodne dve nedelje cena gasa na globalnom tržištu porasla tri puta, a da je "gas u Srbiji u ovom trenutku među najjeftinijima za industriju i treći najpovoljniji u Evropi za domaćinstva". 
 
Kaže i da će država nastaviti da subvencioniše cenu struje, te će ona "biti među najnižim u Evropi".
 
 
Podsećamo, poslednje poskupljenje struje od 6,5 odsto važi od 1. septembra za domaćinstva, dok su računi za gas od avgusta uvećani za devet odsto.
  • V

    21.11.2022 10:15
    V
    Od nove godine i narod se dize bar ovi koji imaju casti i morala! Ima nas dovoljno za tako nesto....realno i vreme je bilo odavno jer svi vidimo i osecamo da smo kao drustvo i drzava u debelom bankrotu i haosu i nejce biti nikakvog poboljsanja! A zivoti vreme idu...dosta je!!!
  • Ahab

    21.11.2022 09:02
    Nije Djedovic, vec Djedovic Negre.
    Taj "Negre" deo je veoma bitan za sagledavanje celokupne uloge doticne, a u kontekstu njenog supruga i njegovih poslovnih aktivnosti.
    Kristof Negre, koji je rođen u Francuskoj, iza sebe ima veoma interesantnu karijeru. Završio je koledž u Oksfordu, radio je kao advokat, ali i kao menadžerski savetnik i izabrani predstavnik osoblja u Evropskoj investicionoj banci. To nije sve.
    Kristof Negre je osnivač i generalni partner u Western Balkans Private Equity Fund, ali i vlasnik firmi Kovidor International i DND – Razvoj nekretnina.
  • kom da uzme prase

    20.11.2022 20:22
    @Realno
    Bolje pozovi električara jer tu nešto debelo ne štima, čuj 15.000 din za struju, jedino ako imaš proizvodnu liniju u stanu pa toliko trošiš.
    4000-5000 dinara maks što sam čuo da bilo ko plaća struju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.