Otvoren konkurs "Pismo Božić Bati" koje za sve klince organizuje pošta, tema je "Božićno jutro"

Nagradni literarni i likovni konkurs Pošte Srbije "Pismo Božić Bati" počinje danas, 21. novembra i trajaće do 31. decembra.
Ove godine pozivana su sva decu uzrasta do 12 godina iz cele Srbije da u susret prazničnim danima opišu, nacrtaju, naslikaju, dočaraju i pokažu svu svoju kreativnost na temu "Božićno jutro".
Na konkursu učestvuju likovni i literarni radovi, bez ograničenja u tehnici izvođenja i broju poslatih radova. Učešće mladih autora može biti pojedinačno ili kolektivno – preko predškolskih i školskih ustanova koje pohađaju. 
Radove je potrebno slati na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: Nagradni konkurs "Pismo Božić Bati", do 31. decembra.
 
Podatke o autoru - ime i datum rođenja autora, adresa, grad/mesto, kontakt telefon i imejl adresa roditelja/staratelja, potrebno je navesti na poleđini pojedinačnog rada. Na poleđini grupnog rada navodi se naziv, adresa, grad/mesto, kontakt telefon i imejl adresa ustanove ili vaspitača/učitelja, odeljenje ili vaspitna grupa, kao i broj dece koja su učestvovala u izradi. 
 
Uz sve radove, neophodno je priložiti izjave o saglasnosti za korišćenje i obradu podataka o autorima za potrebe konkursa od strane Pošte Srbije (izjave mogu biti i rukom pisane).
 
Radove će ocenjivati Komisija koju čine književnici Miloš Janković, v.d. predsednika Upravnog odbora Udruženja književnika Srbije, Jasmina Malešević i Grozdana Lalić, i istaknuti dizajneri, likovni i grafički umetnici Pošte Srbije.
 
Pošta Srbije izabraće i proglasiti pobednike - po šest najboljih autora u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji, i dodeliti tri specijalne nagrade. Ovoga puta nagrade su vaučeri za tehniku, sportsku odeću, obuću i drugu sportsku opremu.
 
Rezultati konkursa biće objavljeni 14. januara 2023, uz naknadnu svečanu dodelu nagrada pobednicima. Nagrađeni radovi biće prikazani i na izložbi u PTT muzeju u Beogradu.
 
Uslovi nagradnog konkursa i obrasci izjava o saglasnosti, dostupni su na sajtu Pošte Srbije. Za dodatne informacije na raspolaganju je imejl adresa marketing@posta.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.