Veselinović: Ne mogu javni objekti u Srbiji dobiti naziv po saučesnicima Miloševićevog režima

Imenovanje javnih objekata u Srbiji po najvišim predstavnicima diktatorskog režima Slobodana Miloševića predstavljalo bi ruganje žrtvama tog režima na području bivše Jugoslavije.
Tako je predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio inicijativu da obilaznica oko Beograda dobije naziv po pokojnom počasnom predsedniku Socijalističke partije Srbije (SPS) i nekadašnjem ministru infrastrukture Milutinu Mrkonjiću.
Veselinović je naveo da je Mrkonjić bio "visoki funkcioner režima koji je odgovoran za gotovo 1.000 ubijenih kosovskih Albanaca".
"Ne sporim stručnost Milutina Mrkonjića, ali to nije dovoljno za aboliranje pripadnosti sistemu koji je unazadio Srbiju. Mrkonjić je bio jedna od uzdanica u vreme vladavine režima Miloševića, te mu zločini tog doba nisu mogli biti nepoznati. O njima nikada nije govorio. Ni jedna žrtva tog režima nije dobila satisfakciju u kažnjavanju zločina u rečima Mrkonjića", naveo je Veselinović a preneo Pokret za preokret. 
  • Bezobrazluk

    27.11.2022 23:54
    Sramota
    Šta tu ima čudno. Tu je inicijativu i pokrenula druga uzdanica tog istog režima Aleksandar Vučić. Tačka.
  • Aleksandar

    27.11.2022 22:17
    Vlast je vlast
    Oni su vlast i mogu da nazovu obilaznicu kako hoce. Ali cim se vlast promeni, promenice se i naziv obilaznice. Uostalom, zasto obilaznica mora da ima naziv? Moze jednostavno da se zove Obilaznica oko Beograda.
  • Građansko pravo

    27.11.2022 21:40
    Samo napred
    Treba ohrabriti hrabre političare kao što je Veselinović da se suprotstave lopovluku i kriminalu. U suprotnom će svi pošteni ljudi napustiti Srbiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija