Mora da se menja rukovodstvo energetskih preduzeća, Vučić Norvežanima ponudio šefovanje jednim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Oslu da je večeras biznis forum s norveškim kompanijama i savetnicima zainteresovanim da pomognu reforme sektora energetike.
Mora da se menja rukovodstvo energetskih preduzeća, Vučić Norvežanima ponudio šefovanje jednim
Foto: Pixabay
Vučić je novinarima rekao da su teme razgovora koje je vodio tokom dana, sa norveškim kraljem Haraldom Petim i prestolonaslednikom Hokonom, kao i sa premijerom i predsednikom Parlamenta, najviše bile povezane s energetikom i da je od norveške kompanije dobio predlog za sprovođenje energetske reforme u Srbiji, a da je ponudio da "njihov čovek" bude na čelu srpskog preduzeća.
"Razgovarali smo kako da uložimo u obnovljive izvore energije, to nije pitanje jednog dana već godina koje su pred nama. Mnogo ulaganja je neophodno i norveška pomoć je značajna. Mnogo je teških stvari koje moramo da uradimo. Moraćemo da preduzmemo teške mere da bi smo se obezbedili ne za ovu zimu, već za druge zime", rekao je Vučić i dodao da problemi u energetici Srbije nisu samo "pitanje nafte i gasa, već kompletne mreže dalekovoda".
Dodao je da će Srbija "zajednički" sa Norvežanima raditi na tim reformama, kao i da je od njihove kompanije dobio tri rešenja za energetsku strategiju Srbije.
 
Naveo je da su "prvi bolni korak velike promene u našim javnim preduzećima". Kako je objasnio, predstavnici Kraljevine Norveške su samo za jedno od ukupno pet energetskih preduzeća u Srbiji istakli da na njegovom čelu nije potrebno postaviti novi menadžment. Prema njegovim rečima, reorganizacija rukovodećeg kadra biće sprovedena u najkraćem mogućem roku.
 
"Samo za jedno od naših javnih preduzeća su rekli da nije neophodna promena rukovodstva", kazao je Vučić i dodao da je on ponudio Norvežanima da "nekog od njihovih ljudi pošalju da nosi izvršnu funkciju", ne precizirajući u kojem javnom preduzeću.
 
Vučić je rekao da je tom ponudom Norvežanima hteo da "pokaže važnu stvar: da za razliku od svih drugih na političkoj sceni Srbije, nama (Srpskoj naprednoj stranci) to nije mesto za partijsku kasu ili da bude partijska prćija", već "mesto koje će da bude uspešno i preduzeće koje će ubuduće donositi profit".
 
Na pitanje kada bi trebalo da počne reforma energetskog sektora u Srbiji, Vučić je odgovorio da je trebalo da počne "juče", odnosno da će početi u "najkraćem mogućem vremenu".
  • Dragan

    29.11.2022 07:49
    Ah
    U železnicama tkzv Srbija Kargo Novi Sad prvo otpustili ljude pod nazivom "tehnološki višak" a kroz godinu dana ppnovo primili ne radnime,alkoholičare,članove SNS.A firma se bavi ne zakonitim ppslovima .
  • Ja

    29.11.2022 07:30
    Stvarno
  • Musaši

    29.11.2022 07:10
    Dakle, trebalo je da damo 50 miliona evra Norvežanima da bi nam rekli da je poslednjih deset godina uništen energetski sektor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.