Trudnica ubijena u dvorištu porodilišta u Prištini

Policija Kosova je potvrdila da je večeras ispred Ginekološke klinike sa nekoliko metaka ubijena jedna trudnica, od oko 35 godina koja je na kliniku došla da se porodi.
Trudnica ubijena u dvorištu porodilišta u Prištini
Foto: Pixabay
"Oko 18 časova dobili smo informaciju o mrtvom telu u dvorištu KBUCK u Prištini. Policija je odmah izašla na lice mesta, kao i lekarska ekipa koja je konstatovala smrt žene stare oko 35 godina. Na osnovu prvih informacija, podignute sumnje sugerišu da je reč o ubistvu. Trenutno je policija u koordinaciji sa državnim tužiocem pokrenula istragu i nastavlja sa preduzimanjem svih istražnih i istražnih radnji, u cilju potpunog rasvetljavanja ubistva", rekla je portparolka regionalne policije u Prištini Fljora Ahmeti.
Prema informacijama koje imaju prištinski mediji, žrtva je izašla da nešto kupi, a dok je sedela ispred Ginekološke klinike - ubijena je.
Ubistvo je potvrđeno i od strane KBUCK koji ističu da je ubistvo izvršeno oko 18 časova.
 
Pre pet dana pre ovog, 70-godišnji muškarac ubio je u Prištini svoju 63-godišnju suprugu.
 
Reakcije posle ubistva trudnice: Rodno zasnovano nasilje, hitno upozorenje za institucije i društvo 
 
Najviši predstavnici opozicionih stranaka u reakcijama na večerašnje ubistvo trudnice ispred Ginekološke klinike ocenili kako je rodno zasnovano nasilje, hitno upozorenje za institucije i kosovsko društvo.
 
Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići napisao je na Fejsbuku da je ubistvo tragičan, surov i nehumani čin.
 
"Najiskrenije saučešće porodici zbog gubitka voljene osobe. Iako je teško naći kaznu za ovaj jezivi zločin, pozivam pravosudne organe da svom snagom i kompetentnošću reaguju na autora. Rekao sam to pre nekoliko dana, ponavljam i večeras: rodno zasnovano nasilje je hitna uzbuna za sve državne institucije. Akcija se mora preduzeti danas. Brzo. Bez kompromisa", napisao je Krasnići.
 
Primarna misija treba da bude borba protiv fenomena nasilja nad ženama, napisao je predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK), Ljumir Abdidžiku i naglasio da je ovaj fenomen poprimio nacionalni karakter.
 
"Ponovo žena, u poslednjoj nedelji trudnoće, postaje žrtva monstruoznog zločina. Ovo više nije normalno stanje; i ne možemo normalizovati ovu nacionalnu uzbunu koja se pred našim očima odvija na najnehumaniji mogući način sada dva puta nedeljno samo reakcijama", napisao je Abdidžiku.
 
Prema njemu u ovom slučaju reči sada gube na težini.
 
"Ništa što danas kažemo ne može vratiti ugašeni život ugrožene žene i život nerodjenog deteta. Kao roditelj i član porodice, osećam bol i tugu zbog tužnog gubitka ove večeri. Kao deo političkog spektra osećam ljudsku obavezu da se borim protiv ovog fenomena nasilja nad ženama koji je već poprimio nacionalni karakter. Ovo bi danas trebalo da bude naša primarna misija", napisao je Abdidžiku.
 
Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj izrazio je šok zbog ubistva i zatražio mobilizaciju društva koko bi se sprečili ovakvi slučajevi.
 
"Šokiran sam vestima o jezivom ubistvu koje se dogodilo. Ovaj ružan i kukavički čin protivreči se našoj albanskoj tradiciji i samoj ljudskoj logici. Samo rad organa reda i mira nije dovoljan, već nam je potrebna mobilizacija nas kao društva, na svim nivoima, da se ovakve tragedije spreče i da ih nikada ne doživimo. Delimo bol sa porodicom i svim građanima Kosova", napisao je on na Fejsbuku.
  • Silni

    01.12.2022 10:40
    Ubijena trudnica
    Ovi odgoji naroda vec sedamdeset godina idu sunovrat .Sad su stigla deca nevaspitane dece,mrznja,osveta,nasilje i td.Kad ljudi shvate da moraju da tolerisu uvrede,ponizenja i ne koristili mrznju i silu za sve,jer Bog jezik stvori za dijaloge.Kad bi sve nasilnike na licu mesta ubili nebi se drugi usudili.
  • Zemlja čudesa

    01.12.2022 08:48
    Tako to ide...
    To je cena uzgajanja i negovanja monstruma - stimulišeš i nagrađuješ ubijanje druge nacije ili vere, a onda se sve to okrene protiv tebe jer si stvorio čudovište koje zna samo da ubija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija