Kancelarija Vlade Srbije: Počela isplata novca građanima koji su napustili prištinske institucije

U četiri opštine na severu Kosova počela je isplata zarada svim građanima koji su posle 5. novembra napustili prištinske institucije severno od Ibra, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo.
Kancelarija Vlade Srbije: Počela isplata novca građanima koji su napustili prištinske institucije
Foto: 021.rs (arhiva)

Kako se navodi, reč je o zaradama koje će biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca.

"Na ovaj način u potpunosti se realizuje obećanje koje je dao predsednik Aleksandar Vučić da će svima koji su početkom novembra napustili prištinske institucije na severu Kosova i Metohije, država Srbija pomoći", navela je Kancelarija.
Kako se dodaje, građani koji su napustili prištinske institucije na severu Kosova potpisali su 17. novembra ugovore sa državom Srbijom preko Kancelarije i od danas mogu da podignu svoje prve uplate, koje se već nalaze na njihovim bankarskim računima.
 
Svi građani koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, uključujući penziono i zdravstvno osiguranje, navodi se u saopštenju.
  • crni domino

    03.12.2022 19:49
    Dokle ce narod Srbije placati gupiranje Aleksandra Vucica i njegove SNS kanalizacije zaduzene da pravi haos na Kosovu!? To ponasanje je glupo, primitivno i prostacko. U vezi Kosova postoje elegantna resenja za Srbiju koja ove protuve nece da sprovedu.
  • Nikola

    03.12.2022 10:06
    Alo botovi! Samo udarajte minuse! To je od vase dve-tri crvene!
  • NS

    03.12.2022 07:05
    Suštinska poruka
    Umesto da su na stubu srama nacionalnih izdajnika zbog polaganja zakletve okupatoru, oni dobijaju plate za nerad, a neki čak i odlikovanja,
    dok oni koju su bili odani državi i ostali bez ičega, tako bivaju ismejani...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija