Marinika Tepić: Voditeljka Pinka snimala špicu u Skupštini, a mi ne možemo da govorimo

Predsednica poslaničke grupe Ujedinjeni Marinika Tepić upozorila je da su poslanici opozicije u nedelju od 9.00 čekali da predaju dopune dnevnog reda, a da je vlast bežala od opozicije.

Kako je navela, u međuvremenu, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić je otišao u staru Skupštinu da na pisarnici, "koja je volšebno otvorena", preda saziv, a da niko to ne zna, prenosi N1.

Tepić ocenjuje da je to urađeno da opozicija ne bi mogla da govori u Skupštini o svojim predlozima dnevnog reda, što ni poslanici vlasti ne žele da slušaju, niti žele da to čuju građani Srbije.

Ona je istakla da poslanici opozicije ne mogu da dopru do građana ni preko RTS-a dva jer su važnije fudbalske utakmice. 
 
"Sa druge strane, imate tragediju da takozvani novinari ili voditelji, stvarno sam bila skandalizovana, da je voditeljka Pinka snimala špicu za TV Pink, za televiziju beščašća juče ili prekjuče. To je ona što se valja po podu, ne znam da li ste pratili. Ona može u našoj plenumskoj sali da snima špicu za emisiju, a mi na našem radnom mestu nemamo pravo da obrazlažemo svoje dopune zakona", navela je Tepić.
 
Povodom činjenice da je sednica Skupštine na kojoj se rasrpravlja o budžetu prvi put u istoriji višestranačja zakazana za danas u 11.10, Tepić navodi da bi to, da nije skandalozno bilo smešno.  
 
"Skupština je juče ličila na Divlji zapad, opozicija je trčala po hodnicima da na vreme preda svoje predloge dnevnog reda, a vlast je bežala od opozicije", rekla je za N1 Tepić.
 
Ona je naglasila da je Orlić pretrčao dva bulevara da bi stigao do pisarnice u staroj Skupštini dok su poslanici opozicije uredno, od devet sati ujutru čekali sa predlozima zakona za dopunu dnevnog reda.
 
"Nikada na svetu nisam videla da vlast beži od opozicije", rekla je Tepić i dodala da se iza svega krije namera da poslanici Ujedinjenih ne bi mogli da govore u Skupštini o svojim predlozima dnevnog reda kao što su zakon o radu, ili zakon o povraćaju penzija.
Povodom najave vlasti da su u budžetu najvažnije stavke očuvanje životnog standrada, infrastruktura i energetika, Tepić navodi da Ujedinjeni sa druge strane podvlače tri stvari važne za građane – da inflacija i dalje divlja, uz nepostojeće povećanje plata i penzija, pa će uskoro verovatno građani samo gledati hranu, da je potpuni kolaps energetskog sistema zbog nestručnog upravljanja. 
 
"Treća stvar je da je državna kasa prazna i vidimo da je u toku prekomerno zaduživanje, gotovo osam milijardi evra će da nas zaduži vlast. Ono što je dodatno važno za prekomerno zaduživanje, osim što ne znamo gde su nas i koliko zadužili, ono što znamo je da će se za golubački deo puta izdvojiti zaduživanje kod Komercijalne NLB banke po komercijalnoj kamati od preko osam posto, koja će varirati, da bi zaposlili Kineze kao izvođače, a kao podizvođače vidimo čuveni Inkop Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, koji su već planirani na tom poslu", zaključila je Tepić.
  • Neša

    07.12.2022 08:20
    Pa voditeljka pinka buduca premijerka.
  • secam se

    06.12.2022 15:35
    secam se
    Ko nam garantuje da niko iz danasnje tzv opozicije nece sutra biti deo tima Aleksandra Vucica? Vesic, Sapic, Mali, Mihajlovic, Comic...itd..itd.. Nisu nama problem stranke ni njihovi programi, nama su problem ljudi.
  • Grof Sekereshi

    05.12.2022 19:15
    Otišao iz Srbije
    05.12.2022 • 15:39
    ...plaćaj najskuplju struju Evropi...
    ************
    Mozes da potkrepis to nekim ciframa? Ili je to ono opste srpsko kukanje, najveci, najmanji, najlosiji, najbolji, najgori, najjeftiniji, najskuplji...? Sve kod nas "naj" jer nema sredine a nema ni potkrepljivanja te "istine" bilo kakvim ciframa. To je opsti srpski nacin komunikacije, bili politicari ili obican narod, bili vlast ili opozicija, bili zainteresovani ili nezainterosovani, lupim sta mi odgovara bez ikakve potpore u pojmu koji drugi zovu "istina".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.