Rusi u Srbiji osnovali Rusko demokratsko društvo: "Nećemo se mešati u unutrašnju politiku Srbije"

Ruski građani, koji su se od početka rata u Ukrajini doselili u Srbiju, osnovali su udruženje "Rusko demokratsko društvo" (Российское демократическое общество).
Rusi u Srbiji osnovali Rusko demokratsko društvo: "Nećemo se mešati u unutrašnju politiku Srbije"
Foto: Pixabay
"Od početka ove godine u Srbiju se doselilo desetine hiljada Rusa. Ogromna većina ovog novog talasa emigracije su ljudi demokratskih stavova, koji ne žele da žive u vojno-policijskoj diktaturi, kakva je postala Rusija", naveno je u saopštenju.
Kako su dodali, u pitanju je antiratno i antifašističko društvo koje osuđuje upotrebu vojne sile za rešavanje međunarodnih i unutrašnjih sporova i dodali da stoje u solidarnosti sa ukrajinskim građanima "koji se bore za slobodu i nezavisnost svoje zemlje".
U saopštenju se navodi da je cilj tog društva da da glas svojoj novoj dijaspori i brani njene interese održavajući sastanke, događaje, skupove i šetnje, gradi dobre odnose sa Srbijom, ali i brani interese Rusa u srpskim i međunarodnim sudovima ukoliko to bude potrebno.
 
Istakli su zahvalnost Srbiji na prilici da "naprave svoj novi dom", i dodali da su spremni da sarađuju sa vlastima i građanima, kao i da se neće mešati u unutrašnju politiku Srbije.

Teme

Rusi
  • Dragan

    06.12.2022 19:41
    Utekli su da spasu sopstvenu kožu, što je vrlo ljudski ali ne i za divljenje. Nema potrebe da se izmotavaju i ubedjuju druge da su to uradili iz principa - pacifizma ili demokratskih ubedjenja. Prošli smo 90-te pa ta priča "ne pije vodu". Što se mene tiče svako je dobrodošao dok ne počne da pravi probleme
  • pajo patak

    06.12.2022 16:31
    deja vu:
    opet senke nad Balkanom.
  • Nebojša

    06.12.2022 11:49
    Rusi
    Rusi koji su došli ovde sad uglavnom shvataju da im je predsednik zločinac koji je odgovoran za smrt sad već više od sto hiljada ljudi. Zbog njega takvog su i pobegli iz Rusije. Ne mogu se ovde čudom načuditi kad vide da mnogi Srbi još podržavaju kremaljskog kepeca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.