Grujičić: Nedopustivo da neki lekari u 12h izlaze sa posla i idu da rade privatno

Nedopustivo je da neki lekari ostaju na klinikama do ponoći, i ne mogu da se nagrade, a da neki odlaze s posla u 12 časova da rade privatno i ne možete da ih kaznite.
Grujičić: Nedopustivo da neki lekari u 12h izlaze sa posla i idu da rade privatno
Foto: Pixabay
Tako za list "Danas" ocenjuje ministarka zdravlja Danica Grujičić.
"Dopunski rad će zavisiti isključivo od ispunjenosti obaveza u državnim ustanovama. Među nekim kolegama ima onih koji rade skraćeno vreme i po zakonu ne bi smeli da rade dopunski. Ili da ne ispune normative u državnoj ustanovi, a rade privatno", istakla je Grujičić za "Danas".
Kako je najavila, oni koji nisu ispunili svoje normative, neće moći da dobiju saglasnost za dopunski rad, bilo u državnoj ili privatnoj ustanovi.
 
"Takođe smo primetili jednu apsurdnu situaciju, jer zaposleni donose uverenja da imaju pravo na skraćeno radno vreme, vrlo uredno rade u popodnevnim satima u privatnim ustanovama. Tako da će i ovakve pojave biti kontrolisane i sankcionisane", rekla je Grujičić.
 
Ona je dodala da treba isključiti politiku iz takvih pitanja i to da li je nekom neko simpatičan ili ne, "ovde se radi o pacijentima".
  • Milica

    10.12.2022 01:20
    Dela govore, ne reči
    Bolje jedan korak napred nego dva koraka nazad. Godinama su ljudi izdvajali za zdravstvo a došlo je vreme kada kao lekar u drž ustanovi moram da idem na pregled u privatnu zdr ustanovu. Ni jedan zdravstveni model se ne može preslikati sa jedne zemlje na drugu. Kao lekar uverila sam se na primeru pacijenata i ličnom primeru da direktori i vd direktori, treba da polože račune pacijentima, kao i zdravstveni radnici u istim ustanovama koji " tezgare" ili lični položaj u drž ustanovi koriste ne za bolju organizaciju službe već za ličnu korist uključujući mladje kolege za koje se ministarka bori. U medicini ne postoji termin "mladji" , " stariji " već da li radi svoj posao ili ne. Uči se doživotno..ne samo medicina.
  • Hm

    06.12.2022 21:29
    Zbog takvih kao Vi nastavnog osoblja na MF koji legitimno u radno vreme imate ispite, kolokvijume,vežbe sa studentima, "obaveze na fakultetu", odlazite sa posla kad god, birate šta ćete da radite. Neki smo dali otkaz u KC posle 20 godina jer nam je dosta, usput riba smrdi od glave uvek ne od repa koleginice.Jeftino kupujete poene kod naroda preko leđa kolega.Lepo im recite istinu, da nemaaaa osoblja ne zadovoljavamo ni polovinu propisanih uslova po kadrovima.Imate u smeni po 1 sestru na 8 pacijenata u Intenzivi, kontam da je u Zairu bolje (ustvari znam da je bolje).Sramota me je takvih kao vi.....
  • Dusko

    06.12.2022 18:17
    Sve pod konac
    Pa rece predsednik da nam je sve sredjeno lo ,apoteka, a izgleda nista ne funkcionise :ni zdtavstvo ni skolstvo ni sudstvo a penzije su svedene na nivo socijalnog . Ovde egzistiraju samo prostitutke,pevaci ,po neki sportisti a ostali su osudjeni na propast .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.