Prekinut program N1 i Nova S u Srbiji, na ekranu samo jedna poruka

Televizije N1 i Nova S od jutros ne emituju program u Srbiji, a na crnoj pozadini stoji samo poruka: "Mrak u Srbiji bez slobodnih medija".

Prekid programa na ovim televizijama, koje posluju u okviru Junajted grupe, počeo je tačno ponoć.

Od tada se na ekranu N1 i Nove S, dve popularne televizije koje nisu pod kontrolom aktuelne vlasti, emituje poruka o slobodi medija. 

Na informativnim portalima ovih televizija postavljeni su reklamni baneri sa istom porukom, ali nema konkretnih informacija o čemu se radi. Takođe, poruka je objavljena i na nalozima ovih medija na društvenim mrežama.
 
Portal Nova.rs je objavio i vest o prekidu programa televizija sa kojima deli vlasnika, navodeći da je program prekinut, "ali bez objašnjenja o čemu se radi".
 
Građani su na društvenim mrežama počeli da dele ovu poruku, pitajući se o čemu je reč.
 
Televizija N1, koja program u Srbiji emituje već osam godina, kao i Nova S, od početka rada se suočavaju sa pritiscima, a novinari i novinarke zaposleni u ovim medijima neretko su meta verbalnih napada predstavnika vlasti.
Obe televizije su konkurisale za nacionalnu frekvenciju, ali je REM odlučio da istu dodeli televizijama koje su je već imale - Pinku, Hepiju, B92 i Prvoj.
 
Osim toga, prethodnih nedelja kablovski operater SBB, na kojem se emituju ove dve televizije, našao se na udaru negativne kampanje, kojom se građani pozivaju da raskinu ugovor sa njim. 
 
U nekoliko navrata su u Novom Sadu lepljeni plakati o raskidu ugovora sa SBB-om, dok su građanima u poštanske sandučiće "poturani" ispisani zahtevi za raskid ugovora, uz ponude Telekoma Srbije.

Komentari 89

  • Marko

    09.12.2022 09:34
    Pocetak prave slobode
    Jos da njihovim putem krenu i ostali od Informera preko Pinka sve do RTS-a i da se vise nikad ne pokrene nista od toga i da se svi presele u ruznu proslost.
  • Imre

    08.12.2022 21:36
    Mi koji imamo SBB,znamo da je mrak i gluva dob noci,poruka je bila upucena Pinku,Hepiju,Informeru,alo,alo koji vole mrak.
  • Limanac

    08.12.2022 17:59
    Teror
    Sbb kod nas u dvorištu postavio ogroman agregat za struju i trese nam zgradu kad ga uključi. Međutim inspekcija ne reaguje. Izgleda da pto se tiče inspekcijskih službi SBB nije tako loš. NS ul. Ravanička.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija