Poljoprivredni i ribarski proizvodi skuplji 30 odsto u odnosu na pre godinu dana

Cene poljoprivrednih i ribarskih proizvoda u oktobru su u odnosu na isti mesec prošle godine povećane za 30 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku.
Poljoprivredni i ribarski proizvodi skuplji 30 odsto u odnosu na pre godinu dana
Foto: 021.rs
Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, najveći uticaj na rast cena zabeležen je kod žita, 34,2 odsto, stoke i živine, 36,1 procenat i stočnih proizvoda, 80 odsto.
Poljoprivredni i ribarski proizvodi su u oktobru u odnosu na septembar u proseku poskupeli za 2,7 odsto, pri čemu je najveći uticaj na taj rast cena zabeležen u grupi stočni proizvodi 16,5 odsto.
Cene ovih proizvoda u periodu januar-oktobar su u odnosu na isti period prošle godine povećane za 25,2 odsto, a najveći uticaj na rast cena zabeležen je kod žita, 35,1 odsto, stoke i živine, 26,7 procenata i stočnih proizvoda 28,1 odsto.
  • Паја

    13.12.2022 12:33
    Неки производи у односу на прошлу годину, као што је нпр. свиња живе ваге, су скупљи за 65%. Ко не верује нека провери у свињцу, где га још има.
  • Xxx

    13.12.2022 09:56
    Da ti proizvodi kada poskupe njih država ne mora oporezivati a mi u gradu kada iznajmili nekretninu to se piše pola godine kako nas država treba kažnjavati ,moramo i mi od nečega živeti ,od čega ćemo mi te proizvode kupovati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija