Đerlek: Opštine će plaćati stan lekarima koji se zaposle u seoskim ambulantama

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kazao je da će lokalne samouprave plaćati stan lekarima opšte prakse i njihovim porodicama, koji se zaposle u seoskim ambulantama.
Đerlek: Opštine će plaćati stan lekarima koji se zaposle u seoskim ambulantama
Foto: Pixabay
"Besplatno davanje stanova na korišćenje mladim lekarima opšte prakse i njihovim porodicama kako bi ih privukli da rade u seoskim ambulantama značajna je stvar koju treba da urade lokalne samouprave kako bismo oživeli seoske ambulante i pomogli tom stanovništvu", naveo je Đerlek za današnje izdanje lista Kurir.
On je rekao da država mnogo radi ali i da lokalne samouprave treba da daju svoj doprinos kako bi se oživele zdravstvene stanice u mesnim zajednicama.
"Predsednik opštine Mali Zvornik obećao je da će ta lokalna samouprava plaćati stanarinu lekarima koji dođu da rade u mesnoj zajednici", rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.
 
Dodao je da opština Mali Zvornik ima šest zdravstvenih stanica koje su odlično opremljene, ali nedostaje im kadar.
 
Prema njegovim rečima, u ministarstvu prave "ozbiljnu analizu" lista čekanja.
 
"Moramo rešiti problem liste čekanja, iako znamo da to nije lako. Razmatramo nekoliko modela i siguran sam da ćemo uspeti jer te liste direktno utiču na ukupno javno zdravlje stanovništva, koje želimo non-stop da poboljšavamo", kazao je Đerlek.
  • Bns

    13.12.2022 12:35
    Bilo nekad
    Tako je bilo nekad, ali onda su u privatizaciji, lekari pokupovali stanove koji su postojali uz seoske ambulante, a seljaci se raselili. Selo je odavno na izdisaju. Bolje da je Đerlek rekao da su
    sepski lekari u obavezi da zarad dobijanja soecijalizacije moraju skupiti sigurne glasove.
    Kad pristaju na taj aranžman onda lekarima izgleda ne treba više. Njima je dobro.
  • Rupa na saksiji

    13.12.2022 12:26
    To postoji odavno, bar ovde na severu zemlje. Prve generacije pokondirenih lekara neće ni da čuju za to. Idu oni koji hoće da nauče da rade pa posle idu dalje.
  • Vojvodjanka

    13.12.2022 11:47
    Neko ovde izmišlja toplu vodu. Pa moj otac je tako i radio po vojvođanskim selima davnih sedamdesetih, prvo u Gajdobri a posle u Budisavi.
    Epohalna dosetka, nema šta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija