Vučić: Imao sam iskren i korektan razgovor sa Lajčakom i Eskobarom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas u Beogradu imao "iskren i korektan" razgovor sa zvaničnicima EU i SAD zaduženim za Zapadni Balkan.
Vučić: Imao sam iskren i korektan razgovor sa Lajčakom i Eskobarom
Foto: 021.rs
"Iskren i korektan razgovor sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i izaslanikom SAD Gabrijelom Eskobarom", napisao je Vučić na Instagramu posle trilateralnog sastanka.
Vučić je prethodno razgovarao u četiri oka sa Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana.
Lajčak i Eskobar, specijalni izaslanik američkog Stejt departmenta za Zapadni Balkan, doputovali su danas u Beograd posle dvodnevne posete Prištini, u jeku pojačanih tenzija na severu Kosova.
 
Srbi su na severu Kosova 10. decembra postavili barikade na putevima posle hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića, a Beograd je najavio da će zatražiti od misije Kfor odobrenje za povratak srpskih snaga na Kosovo.
 
Eskobar je juče u Prištini izjavio da SAD "kategorički odbijaju i uopšte ne podržavaju" mogućnost povratka srpskih snaga na teritoriju Kosova. On je kazao da ne očekuje da do toga dođe i da Kosovo ima "veoma čvrste bezbednosne garancije od SAD".
 
Posle sinoćnjeg sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, Eskobar je kazao da SAD "očekuju ostvarivanje sporazuma o Zajednici srpskih opština i napredak u prihvatanju francusko nemačkog plana".
 
Najviši zvaničnici Kosova danas su u Prištini potpisali prijavu za članstvo u EU i najavili da će je sutra predati Češkoj, predsedavajućoj Evropskoj uniji.
  • Merosina

    15.12.2022 15:04
    Dosao zamenik zamenika sekretara Eskobar da mu kaze da ne upucuje zahtev za slanje 1000 vojnika Srbije na Kosovo. Videcete veceras da od tog zahteva nema nista, Vucicev zadatak kao saradnika okupatora je da od Srpske javnosti sakriva 1244 rezoluciju, a ne da je prikazuje.
  • Limanac

    15.12.2022 06:43
    Ako si stvarno vodio iskren i korektan razgovor to bi ti bio prvi od kada si u politici.
  • Najvaznije pitanje

    15.12.2022 04:03
    Je
    Da li su u tom iskrenom i korektnom razgovoru i Lajcak i Eskobar pokazali da su shvatili da pitanje svih pitanja vezano za bezbednost Srba na Kosovu i resenje njihovog i statusa i opstanka je - ko je ubio Olivera Ivanovica? Odnosno ko je nalogodavac koji stiti ubice?
    U Srbiji svi znaju da je za bezbednost i buducnost njihove dece, vazno otkriti ko je ubio jedog drugog hrabrog i beskompromisnog Srbina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).