Mine iz Krušika na dronovima Željka Mitrovića

Mine iz državne fabrike "Krušik" iz Valjeva našle su se početkom decembra na dronovima koje prozvodi kompanija "Pink Research and Developement Center" (PR-DC), vlasnika Pinka Željka Mitrovića.
To piše NIN u novom broju.
Kako navodi taj nedeljnik, na poligonu Tehničko-opitnog centra u Nikincima, tokom prikaza vojnog naoružanja kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, 5. decembra je predstavljena bespilotna letelica "IKA-20" koju serijski proizvodi "PR-DC", a bila je naoružana minobacačkom minom kalibra 60 milimetara iz valjevskog "Krušika".
NIN piše da je Mitrović, zajedno sa suvlasnikom kompanije "PR-DC" Milošem Petrašinovićem nedelju dana ranije posetio "Krušik", gde su razgovarali o kupovini minobacačkih mina kalibra 60, 80 i 120 milimentara, bez osnovnog punjenja, za naoružavanje dronova.
 
Taj nedeljnik dodaje, pozivajući se na svoje izvore, da su iz "PR-DC"-a zainteresovani za mine bez osnovnog punjenja zato što im nisu potrebne mine s pogonom da odlete do cilja, već obične mine koje bi dronovi iz vazduha spuštati na mete.
 
Petrašinović je rekao za NIN da je "prema njegovim saznanjima" na dronu "IKA-20" u Nikincima bila mina proizvedena u Krušiku, ali ističe da nijedan proizvod kompanije "PR-DC" nije uveden u naoružanje Vojske Srbije.
 
On je naveo i da između te kompanije i "Krušika" trenutno nema potpisanih ugovora, kao ni poslovne saradnje.
  • SRB IN

    15.12.2022 22:25
    Manjačina
    Menjam ženu i taštu za dva drona.
  • Blago nama

    15.12.2022 22:02
    Ma pravi Toni Stark xD
  • Lajavi krelac

    15.12.2022 13:58
    Koliko kilograma pilećih nožica treba za kupovinu ovog letećeg Mad Max automobila?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija