Izdvaja se novac za hitnu sanaciju dva viseća mosta preko Zapadne Morave

Vlada Srbije je usvojila Zaključak kojim su iz budžeta obezbeđena sredstva za hitnu sanaciju dva viseća mosta preko Zapadne Morave.
Izdvaja se novac za hitnu sanaciju dva viseća mosta preko Zapadne Morave
Foto: FoNet
Sredstva su obezbeđena za most u Opštini Svilajnac, koji je nebezbedan za upotrebu usled oštećnja koja su nastala kao posledica poplava, prenosi N1.
Kako je Vlada navela u saopštenju, taj most je neophodan za nesmetano funkcionisanje meštana sela Vojska i Bagrdan.
Vlada će finansirati i sanaciju mosta u Opštini Čačak, koji spaja sela Mršinci i Mrčajevci, što je jedini most od Čačka do Kraljeva, a trenutno je preko njega privremeno obustavljen saobraćaj.
 
Viseći mostovi u Srbiji su došli u fokus posle nesreće u kojoj su dve žene poginule kada se srušio viseći most preko Zapadne Morave u Ovčar Banji. Ispostavilo se da je most dugo bio u lošem stanju, a nadležni tvrde da su ispred mostova bile postavljene table o zabrani upotrebe, iako meštani kažu drugačije.
 
Nesreća je pokrenula pitanje kakva je uloga nadležnih organa u (ne)održavanju i upotrebi mostova, da bi se uskoro ispostavilo da je rešenje o zabrani upotrebe mostova u Ovčarsko-kablarskoj klisuri dostavljeno gradu Čačku dva sata posle tragedije koja se desila 13. oktobra.
 
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić naložio je tada da se popišu svi nebezbedni viseći mostovi u Srbiji, kao i da se utvrdi ko je odgovoran za njihovo održavnaje.
  • Turija

    16.12.2022 15:14
    Ko je bio ministar saobracaja kad je most pao, i kad su ljudi izginuli ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija