Konkurencija je velika: Glasajte za najmizoginiju izjavu javnih ličnosti ove godine

Akademija ženskog liderstva, grupacija "Novinarke protiv nasilja" i Otvoreni parlament pokrenuli su izbor za najmizoginiju izjavu u 2022. godini.

Građani do četvrtka, 29. decembra mogu da glasaju za javno izrečenu izjavu koju smatraju najmizoginijom, odnosno najštetnijom za produbljivanje problema diskriminacije žena i neravnopravnosti u društvu.

Možete da glasate za neku od ukupno 10 selektovanih, ženomrzačkih izjava u javnosti ove godine.

Tako su "u igri" izjave ministra za brigu o porodici i demografiji Ratka Dmitrovića da "žena danas u Srbiji prvi put rađa u tridesetoj godini", te da se srpski narod zbog toga nalazi u teškoj situaciji, sa "malo vremena do linije iza koje povratka nema", kao i fotografija krave koju je narodni poslanik i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović objavio uz rečenicu: "Feministkinje u neverici zbog zabrane abortusa u SAD".
 
Ovaj visoki stranački funkcioner je uspeo da se kvalifikuje sa još jednom izjavom i to: "Sada će pripadnice raznih idiotskih feminističkih udruženja morati na aparate. NVO sektor u haosu i očaju. Bravo za vrhovni sud SAD", a u vezi sa zabranom abortusa.
 
Teniski trener Bogdan Obradović je na televiziji Pink izjavio da "ne može državom da vlada žena" i da to mora da bude muškarac, a analitičar Neven Cvetićanin je voditeljki Jovani Joskimović na TV K1 rekao da je "lepa žena, ali da ovo čak ni za vas nije toliko teško".
 
U konkurenciji je i izjava jedne žene i to potpredsednice Narodne skupštine i članice SNS Sandre Božić, koja je nedavno poslanice opozicije javno opisala kao prostitutke, a tu je i fudbalski analitičar Rade Bogdanović, koji je na Javnom servisu suprugama i emotivnim partnerkama fudbalera poručio da "ljuljaju to dete i uživaju u milionima", te da puste fudbalere da igraju fudbal.
Poslednja izjava koja je javno izrečena, a ističe mizoginu orijentaciju govornika je izjava predsednika Novog DSS-a i narodnog poslanica Miloša Jovanovića, koji je novinarki na postavljeno pitanje rekao da "nju niko ne pita za koliko novca bi spavala sa svima njima, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa", kao što je bio i njegov komentar.
 
Glasajte na OVOM LINKU.
  • Stohadin

    22.12.2022 05:18
    Glasanje
    To je nemoguća misija......
    U ovoj zemlji naoreduješ što si gluplji i gluplje pričaš.
  • Milanče

    21.12.2022 17:09
    kako god....
    Kako god se završi glasanje, Vučić če biti kriv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija