Martinović u Skupštini vređao poslanike opozicije: "Radujete se kad neko pogine"

U Skupštini Srbije ponovo je došlo do incidenta kada je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović izvređao poslanike opozicije rekavši im da se "raduju kad neko pogine".
U Skupštini je bila proglašena pauza, a poslanici dela opozicije stoje ispred mesta gde sedi predsedavajući i ministar.
Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da se dogodio "eko akcident velikih razmera u Pirotu" i tražio da se pod hitno zakaže vanredna sednica Skupštine Srbije na koju će doći premijerka Ana Brnabić i resorni ministri da informišu poslanike o onome šta se desilo i šta se preduzima.
"Tamo u ovom trenutku i dalje curi amonijak. Vodovod u Nišu je zatvoren. Ljudi padaju mrtvi", kazao je Aleksić.
 
Martinović je rekao da resorni ministri "ne mogu da se stvore" u Skupštini Srbije zato što su i Goran Vesić, Danica Grujičić, Bratislav Gašić i Irena Vujović u Pirotu i postupaju po zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije, koji je prethodno pročitao.
 
On je rekao da je akcident u Pirotu nesrećan slučaj i istakao da su nadležni odmah preduzeli sve zakonom propisane mere.
 
"Vas baš briga za akcident. Nije vama stalo do posledica, nego hajde da još jednu temu, još jednu nesreću, nevolju koja je zadesila ovaj deo Srbije iskoristimo u parlamentu za sticanje neke jeftine političke koristi", rekao je Martinović.
 
On im je poručio da se ne raduju i da ne profitiraju na nesreći, smrti i tragediji koju su doživeli neki ljudi.
 
"I dok smo bili u opoziciji nije nam palo na pamet da ostvarujemo političku korist od toga što se negde prevrnula neka cisterna, što je pao avion, što je neko izgubio život, što je nekome narušeno zdravlje, a vi se samo time bavite. To je jedna vrsta političke nekrofilije", rekao je on.
 
Nakon Martinovićevog izlaganja poslanici opozicije su držeći knjigu propisa stali ispred govornice.
 
Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić odredio je kraću pauzu da bi se poslanici smirili i vratili u poslaničke klupe, a izrekao je i opomenu poslaniku Narodne stranke Siniši Kovačeviću.
  • feseter

    26.12.2022 19:26
    čudni momci
    Martinović je za ozbiljno posmatranje, kao i Jovanov, a o predsedniku skupštine nema šta da se kaže, on je najbolji primer ove vlasti.
  • Parafraza

    26.12.2022 17:52
    Sram bilo Martinovića, kako može sad da se bavi opozicijom kad gori Kosovo?
    Kad Srbiji nikad nije bilo ovako teško?
    Kakav je on to srbin?
  • Bill

    26.12.2022 15:15
    Pa sad', sam prepoznao u ogledalu. Likom i delom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.