Veterinarska inspekcija savetuje građane: Gde ne treba kupovati meso i na šta obratiti pažnju

Veterinarska inspekcija je uoči praznika pojačala kontrolu objekata u kojima se proizvodi i prodaje hrana životinjskog porekla.
Veterinarska inspekcija savetuje građane: Gde ne treba kupovati meso i na šta obratiti pažnju
Foto: 021.rs
Inspekcija je pozvala potrošače da hranu životinjskog porekla kupuju isključivo u registrovanim objektima, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.
Ističe se da objekti u kojima se prodaju proizvodi životinjskog porekla moraju biti odobreni i registrovani u Upravi za veterinu i pod nadzorom veterinarske inspekcije.
"Upozoravamo građane da proizvode životinjskog porekla ne kupuju na otvorenim tezgama ili drugim nedakvatnim mestima, na i van pijačnog mesta, na ulici, sa ciljem kupovine jeftinijeg, često i sa idejom kupovine 'domaćeg' proizvoda", ističe se u saopštenju Ministarstva.
 
Građanima je savetovano da kupuju jaja od registrovanih proizvođača sa jasno istaknutim brojem gazdinstva, da provere deklaraciju proizvoda koja mora da sadrži naziv prizvođača, kontrolni broj objekta i datume proizvodnje u upotrebe, kao i da ne treba kupovati unapred samleveno meso, već treba tražiti da se meso samelje u prisustvu potrošača, osim ako nije originalno upakovano i deklarisano. 

Teme

meso
  • Nevena

    26.01.2023 13:14
    Pas
    Zasto je veterinarskoj inspekciji po zakonu normalno drzati psa zavezanog na 1m.kanapa,ne setanog,vidi samo 2 zida koja ga okruzuju,cak se ne pusta ni u dvoriste.To je po zakonu Srbije
  • Обсервер

    29.12.2022 11:31
    Млевено
    Радња легална, а у витрини три пластичне кадице *млевеног* меса и тако месецима ! Како то инспекцијо, да вам је то промакло ? А можда је у питању и нешто друго ? Хигијена и услуга на висини. Радња на Новом насељу.
  • Zoki

    28.12.2022 17:19
    Naravno da hocemo
    Mora da je drastično pao promet ovih namirnica u marketima, pa eto stručnjaka da nam kažu kako da se ponašamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.