Veterinarska inspekcija savetuje građane: Gde ne treba kupovati meso i na šta obratiti pažnju

Veterinarska inspekcija je uoči praznika pojačala kontrolu objekata u kojima se proizvodi i prodaje hrana životinjskog porekla.
Veterinarska inspekcija savetuje građane: Gde ne treba kupovati meso i na šta obratiti pažnju
Foto: 021.rs
Inspekcija je pozvala potrošače da hranu životinjskog porekla kupuju isključivo u registrovanim objektima, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.
Ističe se da objekti u kojima se prodaju proizvodi životinjskog porekla moraju biti odobreni i registrovani u Upravi za veterinu i pod nadzorom veterinarske inspekcije.
"Upozoravamo građane da proizvode životinjskog porekla ne kupuju na otvorenim tezgama ili drugim nedakvatnim mestima, na i van pijačnog mesta, na ulici, sa ciljem kupovine jeftinijeg, često i sa idejom kupovine 'domaćeg' proizvoda", ističe se u saopštenju Ministarstva.
 
Građanima je savetovano da kupuju jaja od registrovanih proizvođača sa jasno istaknutim brojem gazdinstva, da provere deklaraciju proizvoda koja mora da sadrži naziv prizvođača, kontrolni broj objekta i datume proizvodnje u upotrebe, kao i da ne treba kupovati unapred samleveno meso, već treba tražiti da se meso samelje u prisustvu potrošača, osim ako nije originalno upakovano i deklarisano. 

Teme

meso
  • Nevena

    26.01.2023 13:14
    Pas
    Zasto je veterinarskoj inspekciji po zakonu normalno drzati psa zavezanog na 1m.kanapa,ne setanog,vidi samo 2 zida koja ga okruzuju,cak se ne pusta ni u dvoriste.To je po zakonu Srbije
  • Обсервер

    29.12.2022 11:31
    Млевено
    Радња легална, а у витрини три пластичне кадице *млевеног* меса и тако месецима ! Како то инспекцијо, да вам је то промакло ? А можда је у питању и нешто друго ? Хигијена и услуга на висини. Радња на Новом насељу.
  • Zoki

    28.12.2022 17:19
    Naravno da hocemo
    Mora da je drastično pao promet ovih namirnica u marketima, pa eto stručnjaka da nam kažu kako da se ponašamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.