Odložena sednica Odbora o sankcijama Rusiji: Razlog - nepostojanje formalnih uslova

Zbog nepostojanja formalnih uslova, sednica Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije je zvanično odložena.
Odložena sednica Odbora o sankcijama Rusiji: Razlog - nepostojanje formalnih uslova
Foto: 021.rs

Na njoj je trebalo da se raspravlja o Nacrtu Rezolucije o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa EU, kao i o uvođenju "određenih sankcija" Rusiji.

Posle sat i po vremena rasprave o tome da li je sednica trebalo da bude zatvorena za javnost ili ne, poslanica SNS Marrina Raguš tražila je da se dnevni red dopuni glasanjem o odlaganju sednice, zato što nije stigao izveštaj Ministarstva spoljnih poslova. Kada je to usvojeno, dnevni red je "pao u vodu" i sednica je odložena.
Na početku je Raguš rekla da ne postoji nijedan potpis za zatvaranje sednice od strane članova SNS, iako je, kako je istakla, predsednik Odbora Borko Stefanović izjavio da će sednica Odbora biti zatvorena za javnost.
 
Predsednik tog skupštinskog odbora Borko Stefanović rekao je da su zatvaranje sednice svojim potpisima tražili poslanici Srpske napredne stranke. Kako je rekao, SNS je želela da sednicu zadrži u uskim okvirima i da građani nemaju uvid u to šta su predstavnici građana rekli.
 
"Ne može niko uoči sednice na koju se tajnost odnosi da odluči o zatvranju iste sednice, o tome se odlučuje neposredno pre sednice i o tome odlučuje Odbor, moram da konstatujem da je Stefanović obmanuo vas i javnost. SNS sa svojim koalicionim partnerima je više nego zainteresovana za ovu raspravu. Svi predstavnici koji nemaju članove u Odboru, sve poslaničke grupe se obavešrtavaju o svakoj sednici Odbora, toliko o tome da li SNS sa partnerima želi bilo šta da sakrije. Poogovo što su stavovi vladajuće većine dobro poznati, pridržavaćemo se utvrđene državne politike. Kao što su poznati stavovi o usklađivanju politike sa politkom EU", rekla je Raguš.
 
Stefanović se na početku sednice izvinio članovima Odbora, rekavši da nije postojala namera.
 
"Ako je ikom potrebna javnost to smo mi. Istine radi, svako ima pravo na svoj stav, obavešten sam zvanično od strane zaposlenih ljudi u Odboru da je došla ta inicijativa. Aposulutno ničija namera nikad nije postojala da mi zatvaramo, niti bismo to mogli da uradimo. Nerazumevanje koje je pokazano je razumljivo, samo nije dobra meta određena, pošto sam ja zvanično obavešten o tome. Ja nikakvu odluku nisam doneo, niti sam mogao. Samo da mi neko objasni šta je to plan Stefanovića da Srbija ne čuje šta se ovde priča? Nikad nije bila namera da se beži od rasprave", rekao je Stefanović.
 
U toku dana je, inače, sa sajta Skupštine skinuta najava o održavanju sednice, da bi potom bila vraćena.
  • ma

    29.12.2022 11:38
    čim
    borko vodi odbor nema tu selameta , on jadan još nikad ništa nije počeo i završio !
  • Ja

    28.12.2022 20:12
    Ja
    Sram da Vas bude, Rusiji da uvedete sankcije? Pa onda neka nas NATO bombarduje, prodajte se Amerima i EU.
  • Kaka-frka

    28.12.2022 16:38
    Baba lan
    Trla baba lan da joj prodje dan a usput dnevnice visak 13. Plata bonus novogodisnji i bozicni itd itt ... Blago nama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija