Počinje uklanjanje cisterne sa amonijakom kod Pirota, posao će trajati bar pet dana

U Pirotu je i dalje na snazi vanredna situacija dok se ne uklone cisterne, posao koji će početi danas i koji će trajati najmanje pet dana.
To je, kako prenosi RTS, saopštio Štab za vanredne situacije. 
Građani koji žive u blizini biće evakuisani i ponovo će biti zatvoren saobraćaj deo Koridora 10. Prema najnovijim merenjima, amonijaka nema u vazduhu i vodi. 
Juče je život počeo da se vraća u normalu u Pirotu, posle tri dana počele su normalno da rade vrtići i škole, osim škola u selima Staničenje, Sopot i Crvenčevo, nedaleko od mesta akcidenta.
 
Gradonačelnik Pirota i komandant Štaba za vanredne situacije Vladan Vasić još uvek nije ukinuta jer opasnost nije prošla.
 
"Ukinute su mere, nema amonijaka u vodi i vazduhu, ali pošto cisterne nisu uklonjene, opasnost nije prošla, zato je odlučeno da vanredna situacija ostane na snazi, a ona će biti potrebna kada se uklanjaju cisterne, jer će tada opet morati da stave van snage saobraćaj na auto-putu. Možda će biti potrebe da se evakuišu ljudi u prečniku od 500 metara do kilometar", istakao je Vasić.
 
Vagon sa amonijakom prevrnuo se u nedelju na pruzi između Pirota i Staničenja i tom prilikom došlo je do curenja tog gasa u atomosferu. Pedeset jedna osoba je hospitalizovana zbog simptoma trovanja amonijakom.
  • fosfor

    29.12.2022 08:28
    Taman dok završite s amonijačnim cisternama, evo kod Zaječara novih, sa fosfornom kiselinom.
    Pravo je zadovoljstvo živeti u lideru regiona.
    Čekamo Irenu Labarantkinju da kaže nešto pametno.
  • glavno pitanje

    29.12.2022 08:11
    A kada počinje hapšenje odgovornih za ovakvo stanje pruge?
    https://youtube.com/watch?v=KmvqI3H6Cr4

    Ko nije video neka pogleda obavezno
  • Eon

    29.12.2022 07:39
    Neverovatno
    Svaka čast na brzoj reakciji. Neće proći više od mesec dana, a cisterne će biti uklonjene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija