Vagon sa fosfornom kiselinom iskliznuo sa pruge kod Zaječara, oglasilo se i ministarstvo

Voz koji je prevozio fosfornu kiselinu iskliznuo je oko pola sata posle ponoći na nedavno rekonstruisanoj pruzi Zaječar - Knjaževac, kod sela Vratarnica.
Vagon sa fosfornom kiselinom iskliznuo sa pruge kod Zaječara, oglasilo se i ministarstvo
Foto: 021.rs
Iskliznula je prva cisterna.
Portparol zaječarske policije Aleksandar Bogojević potvrdio je da je pola sata posle ponoći, na nedavno rekonstruisanoj pruzi Zaječar – Knjaževac, iz šina kod sela Vratarnica iskliznula teretna kompozicija.
Bogojević je za Danas rekao da se radi o isklizniću jedne cisterne sa fosfornom kiselinom i da se ona nije izlila.
 
"Ljudi ne treba da brinu, situacija nije kao u Pirotu", naglasio je Bogojević.
 
Policija i vatrogasci su na terenu, a prilaz vagonima je zabranjen. 
 
Ministarstvo: Nije bilo curenja niti isparavanja
 
Na delu pruge Minićevo – Zaječar iz sastava teretnog voza iskliznula je jedna vagon-cisterna, sa dve svoje osovine, kažu u Ministarstvu saobraćaja.
 
Cisterna se nije prevrnula i iz nje nema nikakvih curenja ili isparavanja.
 
U sastavu ovog teretnog voza bilo je dvanaest vagon cisterni, kojima je prevožena fosforna kiselina. Iskliznula je prva cisterna do lokomotive.
 
Stručne službe "Infrastruktura železnice Srbije" su na terenu i rade na otklanjanju posledica ovog iskliznuća i što bržem ponovnom uspostavljanju železničkog saobraćaja na ovoj pruzi.
 
RTS javlja da je teretna kompozicija prevozila fosfornu kiselinu iz Prahova u Šabac, za fabriku "Eliksir". Prema ranijim navodima RTS, preduzeću "Eliksir" bio je namenjen i amonijak, prevožen vagon-cisternama koje su iskliznule u nedelju kod Pirota.
  • Sakrili Vesica ?

    29.12.2022 17:08
    Mediji u Srbiji su sakrili Vesica koji je ministar saobracaja i koji je odgovoran za ovo, i treba da podnese ostavku ! Nigde na medijima ne pominju Vesica ni za prevrtanje cisterne i 2 mrtva i ko zna koliko u bolnici zbog amonijaka u Pirotu, ni za ovo iskakanje iz sina u Zajecaru. SNS sekta je pootpustala pruzne radnike po Srbiji i niko ne kontrolise pruge niti pruzne prelaze i rampe, Vesic nista ne preduzima kriju ga od medija
  • Novosađanka

    29.12.2022 15:56
    Smena !!!
    G-dine Vučiću, pod hitno, menjajte neodgovorne ministre !!! Znam da ih je mnogo, ali, vredi se potruditi, jer, biće to i gore !!!
  • ko to tamo peva

    29.12.2022 14:08
    Ne brinite, pruga je rekonstruisana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija