Građanski preokret: Kako vlasnici u Srbiji čuvaju opasne pse i koliko se (ne) poštuju propisi?

Građanski preokret pozvao je danas inspekcije da objave podatke koji će pokazati koliko se u Srbiji poštuje Pravilnik o načinu držanja pasa koji mogu predstavljati opasnost za okolinu.
Građanski preokret: Kako vlasnici u Srbiji čuvaju opasne pse i koliko se (ne) poštuju propisi?
Foto: Pixabay

Oni su upitali postoji li centralni registar opasnih pasa i koliko je ažuran, kao i da li vlasnici opasnih pasa prolaze propisanu obuku o njihovoj socijalizaciji i da li čuvaju pse u dobro obezbeđenim prostorima.

Građanski preokret interesuje i da li ih, protivno propisu, ustupaju nekom drugom na čuvanje, da li je i koliko bilo nadzora veterinarske inspekcije zbog opasnih pasa, kao i da li je i koliko vlasnika opasnih pasa sankcionisano zbog nepoštovanja Pravilnika.

"Tragedija koju su nedavno izazvali opasni psi, kada je život izgubio novinar Vladan Radosavljević, ne sme ostati samo još jedna strašna vest koja će uskoro biti zatrpana aferama i tabloidnim naslovima", poručili su iz te organizacije.
 
Dodaju da se ne sme krivica svaljivati na pse, već je odgovornost na vlasnicima opasnih pasa i na državnim organima koji treba odgovorno i efikasno da kreiraju i sprovode propise da bi naše ulice bile bezbednije.
  • Ops

    06.01.2023 14:23
    Sta znaci opasan pas? Svaki pas moze da bude opasan cak i oni skaradni mali kao iz Kineske radnje. Svaki laje, ujeda,smrdi,vrsi nuzdu gde stigne. Malo dete ako ujede i taj mali s kojim se poigrao covek u ukrstanju moze da bude kobno. Tako da svaki pas mora imati dokument a gazda dozvolu za drzanje zivotinja. Obuku prolaze svi clanovi domacinstva a ne samo vlasnik. U stambenim zgradama zabrana drzanja pasa- laju,bucni su,smrde, zagadjuju,ujedaju...samo prirodno okruzenje pa valjda volite svoje ljubimce?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija